OZC Ommen verliest bij Zwolsche Boys (2-0)

Na de prima overwinning van vorige week tegen ASC’62 heeft OZC geen goed vervolg kunnen gegeven. In de uitwedstrijd tegen nummer een-na-laatst Zwolsche Boys ging de ploeg van trainer Han Hanekamp (foto) met 2-0 onderuit. ‘Zij hebben hun strohalm gepakt. Wij hebben door verschillende oorzaken niet ons goede spel kunnen spelen’, vertelt Hanekamp.

Door de overwinning van vorige week lijken de Ommenaren genoeg ‘lucht’ te hebben tot de onderste plaatsen, maar wil het aan het einde van het seizoen potten breken in de nacompetitie (men heeft immers de eerste periodetitel op zak) dan zal er een andere vorm getoond moeten worden. Zo ging het vandaag in Zwolle mis tegen Zwolsche Boys dat knokt tegen degradatie. Hanekamp: ‘Ten opzichte van vorige week heb ik door blessures en schorsingen het elftal op drie plekken moeten wijzigen. Het was dan ook wat onrustig, de automatismen, zoals dat mooi heet, waren vandaag minder aanwezig.’

De oefenmeester van OZC zag dat de van Rohda Raalte overgekomen Roy Super binnen twee minuten spelen voor een achterstand van zijn ploeg zorgde (1-0). ‘We hebben zeker de eerste helft niet best gespeeld. Er werden door mijn ploeg weinig kansen gecreëerd. Uit corners, in combinatie met de wind, kwamen nog wat kansjes in de eerste helft. Zo’n snelle goal hielp hen natuurlijk in het zadel.’

‘Door de wind en het matige kunstgras, waar beide ploegen last van hadden, werd het niveau van de wedstrijd niet hoog. Wij kunnen speltechnisch beter zijn, maar Zwolsche Boys won vandaag omdat ze gevaarlijk waren’, besluit Hanekamp. Tien minuten voor tijd bracht Niels Goedegebuur de Zwollenaren in veilige haven door de 2-0 aan te tekenen. Een doelpunt overigens die een flinke lucht van buitenspel had volgens uitploeg.

De Ommenaren staan inmiddels op een zevende plaats met 28 punten uit 20 wedstrijden. Volgende week speelt OZC Ommen thuis tegen Den Ham.