Zwols vertrouwen krijgt nieuwe dreun na bekernederlaag

PEC Zwolle is er woensdagavond niet in geslaagd de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi te bereiken. De ploeg van trainer Ron Jans worstelt de afgelopen weken met het vertrouwen en dacht na een vroege voorsprong in eigen huis FC Utrecht te verslaan. Een mooie avond kwam uiteindelijk bedrogen uit; de Utrechters gingen er in blessuretijd met de winst vandoor (1-2).

Vroeg in het duel wist Brock-Madsen het doel te vinden na een prima voorzet van Bart Schenkeveld (1-0). PEC Zwolle controleerde vervolgens het duel en haalde gemakkelijk met een voorsprong de rust. Kort na de rust eenzelfde beeld. Daarin creeerden de Zwollenaren zelfs ook nog een hele goede kans via Menig. Hij schoot echter rakelings voor langs. Richting het laatste deel van de wedstrijd ging FC Utrecht zich echter meer roeren.

Wie hoopte en rekende dat PEC Zwolle de 1-0 overwinning over de streep zou trekken, kreeg ongelijk. Nadat de defensie een hoge voorzet slordig wegkopte kon Conboy de 1-1 achter doelman Van Der Hart koppen. Een breuk in het zelfvertrouwen van de thuisploeg volgde. Het zat dan ook zeker niet mee toen scheidsrechter Kuipers, zelfs met hulp van een video-scheidsrechter, op discutabele wijze een strafschop aan FC Utrecht gaf. Zivkovic werd licht gevloerd door Marcellis en benutte in blessuretijd zelf het buitenkansje (1-2).

Komende zondag speelt PEC Zwolle in de Eredvisie uit tegen Heracles Almelo. Aanvang 14.30u.

PEC Zwolle-FC Utrecht 1-2 (1-0)
8′ 1-0 Brock-Madsen
81′ 1-1 Conboy
90+3′ 1-2 Zivkovic (pen.)

Opstelling PEC Zwolle:¬†Vd Hart, Schenkeveld, Marcellis, Vd Pavert, Van Polen, Brama, Holla (67′ Saymak), Warmerdam, (80′ Marinus), Menig, Brock-Madsen, Thomas (76′¬†Ehizibue)

Foto: OrangePictures