In Zwolle denkt men alweer verder

Technisch directeur Gerard Nijkamp is bij PEC Zwolle verder aan het denken dan ‘de waan van de dag’. Zo liet Nijkamp tegenover AD Sport weten een gesprek te hebben gehad met zaakwaarnemer Mino Raiola en dat men voor de keeperspositie van volgend seizoen al aan het inventariseren is.

Door het huren van spelers kan er korte tijd een goede kwaliteitsinjectie gegeven worden aan de selectie, maar kunnen spelers vaak ook een korte periode behouden blijven bij de club. PEC Zwolle heeft dit seizoen doelman Warner Hahn (Feyenoord) en Tomas Necid (CSKA Moskou) middels zo’n constructie aan zich gebonden. Beide spelers lijken na dit seizoen, zo niet eerder, te vertrekken uit de provincie-hoofdstad.

Voor de keepersvacature van volgend seizoen heeft PEC Zwolle volgens het AD interesse in reservegoalie’s Erwin Mulder (Feyenoord) en Eloy Room (Vitesse, foto liggend). Beide keepers zijn komende zomer transfervrij en ‘een interessante optie’, aldus Nijkamp. Huidige doelman Hahn lijkt na zijn verhuurperiode komende zomer weer terug te gaan naar Rotterdam.

Door het aannemelijke vertrek van spitsen Necid en Ioannidis werd eerder al duidelijk dat de Zwollenaren ook interesse hebben in Almere City-aanvaller Vincent Janssen.

In de zoektocht naar nieuwe spelers onderhield de Zwolse clubleiding onlangs ook een gesprek met zaakwaarnemer Raiola. De Nederlander met Italiaanse roots heeft een enorm netwerk in de internationale voetbalwereld. Raiola begeleidt onder andere Zlatan Ibrahimovic.

Foto: Johan Wolff