Zware knieblessure Stevens opent revanche voor Marsman

FC Twente-doelman Nick Marsman (foto) viel afgelopen dinsdag al in tijdens het bekertoernooi. De Raaltenaar is sinds enkele maanden reserve-doelman bij Tukkers, aangezien Sonny Stevens de voorkeur krijgt. De knieblessure van Stevens is echter dusdanig ernstig waardoor Nick Marsman in ieder geval tot het einde van het seizoen kans krijgt op revanche.

Een zwaar negatieve week voor FC Twente, waarin de hoofdsponsor het vertrouwen opzegde, er gedwongen ontslagen vielen, drie punten aftrek werden gedaan en waar men ook nog eens de uitschakeling in de halve finale van het bekertoernooi voor de kiezen kreeg. In het bekerduel van dinsdag tegen PEC Zwolle kwam doelman Stevens hierin in botsing met PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen. Nog voor rust moest de van Volendam overgekomen doelman zich laten vervangen.

Nick Marsman stond daardoor sinds tijden weer in het doel van het eerste elftal van FC Twente. Het laatste competitieduel die de 24-jarige doelman keepte was uit tegen Vitesse (2-2) op 7 december. Door de blessure (afgescheurde knieband) van Stevens kan de goalie zich revancheren komende vijf wedstrijden. Te beginnen zondag in de voor hem goed bekende Adelaarshorst. Met GA Eagles promoveerde hij seizoen 2012/2013 via de Playoffs naar de Eredivisie.

Foto: Johan Wolff