Heeten krijgt slechts een puntje uit tegen ZVV’56

Op Sportpark Zevenhuizen in Apeldoorn speelde Heeten vanmiddag zijn laatste duel voor de winterstop in 3B. Tegen ZVV’56, dat vijf punten meer heeft dan Heeten, werd met 2-2 gelijkgespeeld. Ondanks dat de ploeg van trainer Marco Onderberg het laatste halfuur met tien spelers speelde (na een rode kaart), had men het meeste recht op de drie punten.

De Heetenaren kwamen vanmiddag ongelukkig op achterstand door een doelpunt van Jordy Hachmang (1-0). De groen-witten pikten de draad echter snel op en waren zeer gevaarlijk voor het doel van ZVV’56, dit had als resultaat dat er voor rust slechts eenmaal werd gescoord: Laurens Tepperik stond aan het eindstation van een mooie aanval (1-1). Meer dan eens werd de lat geraakt of moest de Apeldoornse doelman voor de rust nog optreden. Gezegd moet worden dat zijn Heetense collega Joost Koerkamp ook enkele keren goed op zijn ‘post’ was.

Na rust pakte Heeten de leiding na een goal van spits Alexander Ruiter (1-2). Ongelukkig voor de ploeg van Onderberg was het dat vijf minuten later het alweer gelijk werd. Geknoei in de verdediging liet Eduard Sahertian raak schieten (2-2). Vervolgens moest de uitploeg verder met tien spelers, na een tweede gele kaart voor Matthijs Willemsen. Daarna kon de winnende aan beide kanten nog vallen, maar bleef het 2-2.

Door het gelijkspel staat Heeten op een negende plaats met 17 punten uit 13 duels. Op 25 januari hervat men de competitie in en tegen Epe.

Foto’s: Henk Vloedgraven