Zwolle/Heino – “Zuur, heel zuur. De manier waarop is zonde!” Met enkele woorden vertolkte VV Heino-vleugelspeler Jesper Schokker op twitter zijn oordeel over de wedstrijd Dieze-West tegen Heino. Korte tijd leek het erop dat de Heinose hoofdmacht met drie punten naar huis zou gaan. Immers: zeven minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd had Schokker de groenhemden op een 1-2 voorsprong gezet. Echter: in plaats van matchwinnaar zijn, stonden Schokker en zijn ploegmaten tien minuten later met lege handen. In de slotfase scoorde Dieze-West de gelijkmaker en twee minuten in blessuretijd zelfs de 3-2. Niets matchwinnaar, niets drie punten en zelfs niet één punt.

Trainer Marc Lobbert was na afloop helder in zijn analyse. “We wisten dat Dieze een goede ploeg heeft en we waren van plan met lef, en vóóruit, te voetballen. Vandaaruit proberen de defensie onder druk te zetten. Dat lukte redelijk, maar we slaagden er niet in om dit om te zetten in kansen. Over de eerste helft gezien vond ik Dieze bij vlagen zelfs wat gevaarlijker. Zij kregen iets meer kansen dan wij, maar per saldo vond ik beide ploegen gelijkwaardig”. Het logische gevolg was dat beide ploegen met een 0-0 de rust ingingen.

Na de theepauze slaagde Dieze-West erin de Heinose defensie onder druk te zetten en meer dreigend te spelen. Het leidde tot een, gezien het spelbeeld tot op dat moment, verdiende 1-0 voorsprong voor de Zwollenaren.
Ondanks het lichte veldoverzicht van Dieze-West wist de ploeg van Lobbert daarna het spel toch weer naar zich toe trekken. Jesper Schokker troefde zijn opponent, zoals vaker deze wedstrijd, op snelheid af en bracht Peter Gerritsen in scoringspositie: 1-1.  Korte tijd later was het opnieuw Schokker die doorbrak, om ditmaal zélf succesvol af te ronden. 1-2.
“Op dat moment hadden we meer moeten overschakelen op meer controle in het spel”, zo blikte Marc Lobbert terug. “Het is jammer dat dit niet gebeurde. We bleven vooruit spelen en waardoor er achterin ruimte kwam. Door onnodig balverlies kon Dieze-West in de 86-ste terugkomen naar 2 – 2, en ik moet zeggen: gezien over de hele wedstrijd was een gelijkspel het meest terecht geweest. Jammer van die laatste treffer. Een schot uit de tweede lijn die tot twee keer toe door keeper Vastenavond werd gepareerd. Maar de derde inzet ging wel hoog in de touwen”. Het klokje gaf de 92-ste minuut aan. Na deze hectische slotfase stond Heino met lege handen en kreeg daarmee minder dan verdiend.
Uitblinker Schokker toonde zich overigens mentaal sterk.“Uithuilen en door naar volgende week! Dan wacht SDC’12 thuis!”, zo vervolgde hij zijn tweet.

Door het verlies van Heino zakt de ploeg terug naar de zevende plaats in het klassement.

NB:  De wedstrijd heeft (in tegenstelling tot eerder gemeld) overigens géén gevolgen voor de stand in de strijd om de tweede periode. DiezeWest – Heino was de 1e wedstrijd van de derde periode.