Zuur verlies in Kerkrade blokkeert opmars GA Eagles

Na een overtuigende overwinning vorige week thuis tegen ADO Den Haag (3-1), had GA Eagles een mooi vervolg kunnen geven aan de opmars van ‘onderuit’ de Eredivisie. Uit tegen Roda JC verloor de ploeg van trainer Hans de Koning echter met een minimaal verschil (1-0), waardoor het degradatiespook uit Deventer nog lang niet uit beeld raakt.

In Zuid-Limburg startte Hans de Koning zonder aanvoerder Sander Duits. Knieklachten op het kunstgras hielden de middenvelder uit voorzorg op de bank. Na een 0-0 ruststand waren de beste kansen in de tweede helft voor GA Eagles. Manu en met name Hendriks hadden grote mogelijkheden om de rood-gelen op een voorsprong te zetten. Beiden hadden het vizier niet op scherp. Hendriks schrok in de 59e minuut zo van de bal die voor zijn voeten lag, dat hij op vier meter van doel de bal niet goed aannam en naast het lege doel wist te krijgen.

Richting de eindfase van het duel wist Roda-verdediger Kum bij een vrije trap van de zijkant zich geheel ‘los te maken’ van GA Eagles-verdediger Groenbast en de enige treffer van het duel te maken. Gezegd moet worden dat Crowley zich schuldig maakte aan de voorafgaande overtreding en doelman Zwarthoed ook uit had kunnen komen om de voorzet te vangen. Dit bleef echter achterwege waardoor de geel-zwarten, die net als GA Eagles in degradatiegevaar zitten, drie hele belangrijke punten binnenhaalden.

Volgende week zondag speelt GA Eagles thuis tegen Vitesse.

Roda JC-GA Eagles 1-0 (0-0)
70′ 1-0 Kum

Opstelling GA Eagles:¬†Zwarthoed, Fischer, Schenk (85′ De Kogel), Crowley, Locigno (62′ Suk), Hendriks (80′ Hendriks), Ritzmaier, Manu, Chirivella, Groenbast, Antonia

Foto: OrangePictures