Heino- “Dit is zuur. Heel zuur. Hier worden ons gewoon twee punten door de neus geboord”. Trainer Marc Lobbert onthield na afloop enkele minuten van commentaar. “Na zo’n wedstrijd moet je altijd even oppassen wat je zegt. Maar dit is gewoon schandalig, triest”. Het commentaar van Lobbert, spelers en supporters richtte zich op scheidsrechter Megchelenbrink, die met dubieuze beslissingen ervoor zorgde dat tegenstander WVC een punt kon meenemen naar Winterswijk. “En dat terwijl wij onze beste wedstrijd van het seizoen speelde: geduldig, beheerst en voortdurend vanuit het overzicht combineren”, zo analyseerde Lobbert het getoonde spel.

In de beginfase had Heino nog wat moeite met de snelle omschakeling van WVC dat na 20 minuten de score opende. Door een snelle uitbraak schoof WVC-speler Stan Heinen de bal onhoudbaar langs doelman Vastenavond: 0-1. De ploeg uit Winterswijk kon echter niet lang van de voorsprong genieten. In de 21-ste minuut trok Bas Jansen na een fraaie voorzet de stand weer gelijk: 1-1. Dat was ook de ruststand. In de eerste helft drukte de scheidsrechter al een stempel op het spel door na een overtreding in het strafschopgebied WVC te sparen en de bal niet op de stip te leggen.
Na de rust was Heino heer en meester en dienden zich veel kansen en kansjes aan. Het duurde echter tot de 62-ste minuut voordat een kans werd verzilverd. Na een knappe actie op rechts van Peter Gerritsen kon (alweer) Bas Jansen eenvoudig intikken. Het vertrouwen groeide en Heino voerde de druk op. Dat leidde tot een geweldig doelpunt van Rik Keijzer die vanaf 35 meter de bal hoog over de keeper in het net joeg: 3-1. Na appel van de WVC-grensrechter werd het doelpunt echter onterecht afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Protesten hielpen niet: het scorebord werd teruggezet op 2-1.

Het falen van de arbiter herhaalde zich in de 72-ste minuut door bij een handsbal de bal andermaal niet op de stip te leggen. “Nu zul je zien dat WVC straks wél scoort”, zo werd op de tribune van verschillende kanten voorspeld. En zo gebeurde het. In de 77-ste minuut scoorde Daan van Dijk (WVC) de 2-2. Overigens kon Van Dijk twee minuten later na tweemaal geel (=rood) het veld verlaten.
De ploeg van Marc Lobbert bleef echter geconcentreerd spelen, maar bleek andermaal last te hebben van de oude kwaal: het niet benutten van kansen. “Maar vandaag hebben we wel drie keer gescoord uit spelsituaties. Daarnaast twee penalty’s niet toegekend… Dit was onze beste wedstrijd tot nu toe. En dan wordt ons op deze manier twee punten afgepakt. Zuur. Heel zuur”, zo herhaalde Lobbert.