Broekland: Zuivere toernooi-hattrick voor Rohda Raaltenaren

Op het 4e Oudejaarszaalvoetbal-toernooi in Broekland werd het gelegenheidsteam van Rohda Raalte opnieuw winnaar. Voor de derdemaal kroonde een mix van senioren-spelers van de Rood-gelen zich tot winnaar. In de finale werd vakkundig afgerekend met gastheren Broekland 2 (3-1).

De organisatie in Broekland ziet het liefst alle eerste elftallen uit de regio Salland op het toneel verschijnen. Het gelegenheidsteam van Rohda, Rohda 2 en Broekland 2 zijn teamnamen die bij voorkeur niet nodig zouden moeten zijn. Echter kiest niet iedere Sallandse ploeg voor het prima georganiseerde drie-daagse toernooi. En wat doe je met een team dat al driemaal op rij de winst op zijn naam schrijft?

Aan de finale-avond deden totaal zes ploegen mee. Wesepe en Broekland 1 sneuvelden in de finale-poulefase. In de halve finales won Broekland 2 verrassend eenvoudig van Mariënheem (2-0). Het elftal met hoofdtrainer Sander Brinkman als speler versloeg in de finale-poulefase nog latere winnaar Rohda (gelegenheidsteam), maar kon tegen Broekland 2 geen vuist maken.

In de andere halve finale was het rood-geel tegen rood-geel: Rohda 2 tegen Rohda (gelegenheidsteam). De ‘oudjes’ wonnen (1-4) van het team dat veelal bestond uit tweede elftal-spelers. Zo kon het gebeuren dat de ervaren spelers Koopman, Reimert, doelman Rabelink, Tigchelaar, Jansen of Lorkeers aangevuld met Lars van Schooten (veld, Rohda 1) en Jelko Wieferink (veld, Rohda 4) in de finale kwamen te staan. Laatste twee genoemden zorgden voor snelheid en creativiteit. De overigen wisten veelal zeer degelijk en compact te verdedigen of aanvallend balvast te zijn.

Dat wetende beet Broekland 2 zich in de finale ook stuk op Rohda. Ondanks dat het halverwege nog 1-1 werd, was met name Van Schooten niet te houden voor de thuisploeg (1-3). Het zorgde voor hattrick en een nieuw bezoek volgend jaar!

Zie ook: het volledige toernooi-overzicht