Zowel GA Eagles- als Feyenoordfans ontevreden

Twee morrende supportersgroepen tijdens en na afloop van het duel GA Eagles-Feyenoord (2-2) van gisteravond. GA Eagles-fans klaagden onder andere op social media over het machtsvertoon van de politie in de binnenstad van Deventer tijdens de gehele zaterdag. Feyenoord-fans die meegereisd waren klaagden op hun beurt over de begeleiding en ontvangst in Deventer.

Voorafgaand aan het duel tussen GA Eagles en Feyenoord hadden de politie, de Gemeente Deventer en Go Ahead Eagles extra maatregelen genomen. Zo werd afgelopen zaterdag geen enkele supporter van een andere club dan GA Eagles toegelaten in de binnenstad van Deventer. Volgens meerdere GA Eagles-fans was er gisteren mede door deze maatregel te veel politie op de been.

Onder andere @eagles_fans liet op Twitter weten: ‘Snappen de niet supporters nu een keer dat het niet altijd aan ons ligt?! De politie wil zelf zo nu en dan ook sensatie. #provocatie Voorzorgsmaatregelen nemen voor eventueel bezoek, maar laat de GAE supporters met rust. Helemaal als er geen dreiging is.’

Ook aan de kant van de bezoekende club liet men van zich horen. Feyenoord.nl meldde vanochtend het volgende bericht:

Feyenoord is uitermate ontevreden over de wijze waarop haar 400 supporters zaterdag in Deventer zijn begeleid en ontvangen. Feyenoord-supporters waren verplicht gebruik te maken van buscombiregeling met vertrekmogelijkheden vanuit Rotterdam en Apeldoorn. Voor en tijdens de wedstrijd liepen de emoties en frustraties bij supporters hoog op vanwege de omstandigheden die zij aantroffen. Maandag zullen deze omstandigheden binnen de directie worden besproken en wordt bepaald op welke wijze de club het ongenoegen over de gang van zaken naar betrokken partijen kenbaar zal maken.

Eerder waren er al problemen rondom de thuiswedstrijden van GA Eagles tegen ADO Den Haag, FC Groningen en NEC. Dit ging met name over de veiligheid in en rond het uitvak in de Adelaarshorst.