Zorgelijk verlies Wijhe’92 in thuisduel tegen Schalkhaar

Wijhe’92 verloor vanmiddag met 1-3 in eigen huis van Schalkhaar. Wijhe’92-trainer Peter Jansen was tegenover Airplay Sport kritisch over zijn ploeg: ‘We doen onszelf te kort. We misten spelplezier en dat is zorgelijk, zeker omdat we veel meer in ons mars hebben.’

De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Ricardo Heerink schoot na twintig minuten net naast. Achteraf bleek dit één van de weinige kansen voor de Wijhenaren deze wedstrijd. Vervolgens was het oud-Rohda Raalte speler Jasper Broekhuis die zijn ploeg na een klein halfuur op voorsprong kopte (0-1). Deze voorsprong voor Schalkhaar was tevens de ruststand.

Na rust was het opnieuw Broekhuis die snel voor de 0-2 tekende. Echt uitzichtloos voor de Wijhenaren werd het toen Justin Bootsveld na dik een uur spelen zelfs voor de 0-3 zorgde. Met een bekeken schot verschalkte hij Wijhe’92-doelman Bram Neplenbroek. Eddy Wichems deed snel nog wat terug (1-3), maar dit kon het humeur van de trainer en de supporters van de Wijhenaren niet meer beïnvloeden.

Door de nederlaag zakt Wijhe’92 weg in de stand in 2J. Even leek men de stijgende lijn te pakken te hebben, maar inmiddels is men drie nederlagen verder. Met ‘negen uit negen’ staat men op een tiende plaats. Komende zaterdag speelt Wijhe’92 voor de beker thuis tegen zaterdag eersteklasser Berkum. Aanvang 14.30u.

Beluister hier de gehele persconferentie met reactie van trainer Jansen en Van Der Hoop na afloop van het duel, gemaakt door Airplay Sport.

Foto: Ineke van Wijhe