Competitievervalsing slotdag zondag 5A?

Na het verlies van afgelopen zondag van Hoonhorst thuis tegen Mariënheem (2-5) is de stand bovenin 5A weer flink door elkaar ‘geschud’. De Hoonhorsters daalden van de koppositie naar de vierde plaats. Het is ongemeen spannend in de laagste klasse voor standaardelftallen. Alleen is er met nog twee speelrondes te gaan onduidelijkheid over de laatste speeldag.

Hoe zit het?
De KNVB wil in de laatste twee speelrondes in de standaardklassen alle wedstrijden gelijktijdig laten spelen. Dit om competitievervalsing te voorkomen. De laatste speeldag in 5A zou op zondag 8 mei plaatsvinden. Ulu Spor kan echter niet op deze dag op dit tijdstip spelen aangezien ‘medebewoner’ van het Sportpark het hoge Laar: Hoofdklasser Dieze West ook thuis speelt.

De KNVB heeft hierdoor de duels Ulu Spor-Langeveen en Sportlust Vroomshoop-Manderveen een week later ingepland (maandag 16 mei, 2e Pinksterdag). Maandag 16 mei zijn er echter op het Sportpark van Hoonhorst bekerfinales voor de jeugd. Zoals het nu ingepland staat, treden de nummers drie en vier in 5A een week eerder aan dan de nummers één en twee. Mogelijk dat Hoonhorst of Zenderen Vooruit, bij winst, dan in de wachtkamer zit voor het kampioenschap.

Wordt vervolgd!

 

Huidige stand:
1. Sportlust Vroomshoop 20-46
2. Ulu Spor 20-46
3. Zenderen Vooruit 20-45
4. Hoonhorst 20-44
5. Nieuw Heeten 20-33

 

Resterend programma:

Sportlust Vroomshoop:
Zondag 1 mei: Raalte (uit)
Maandag 16 mei: Manderveen (thuis)

Ulu Spor:
Zondag 1 mei: Mariënheem (uit)
Maandag 16 mei: Langeveen (thuis)

Zenderen Vooruit:
Zondag 1 mei: SDOL (thuis)
Zondag 8 mei: Hoonhorst (uit)

Hoonhorst:
Zondag 1 mei: Manderveen (uit)
Zondag 8 mei: Zenderen Vooruit (thuis)

 

NB: Mochten twee of meerdere teams gelijk eindigen (in punten) als nummer één, dan volgt of volgen er beslissingswedstrijden.