HEINO – Zondag 18 maart is de speeldag van de streekderby VV Heino tegen SV Heeten. Deze wedstrijd in de tweede klasse is uiteraard voor beide clubs van groot belang, maar het bestuur van de voetbalvereniging uit Heino grijpt tevens de mogelijkheid om de raadsleden van de gemeente Raalte uit te nodigen op sportpark de Kampen. En dat doen ze met een reden.

SV Heeten staat op dit moment in de onderste regionen van de 2e klasse J. De dorpsclub is zeer trots op het bereiken van deze klasse en toonde zonder druk het seizoen in te gaan. Toch zal men uit sportief oogpunt er alles aan doen om lijfsbehoud te bewerkstelligen. Daarvoor heeft het punten hard nodig. Op dit moment staat men op de twee-na-laatste plaats, dat aan het einde van het seizoen nacompetitie betekent.

VV Heino strijdt dit seizoen verrassend voor een topklassering. Net als SV Heeten promoveerde men vorig seizoen naar de tweede klasse. Inmiddels heeft men de tweede plaats in handen. De jacht op koploper TVC’28 zal bij een overwinning op SV Heeten alleen maar mooier en spannender worden.

Na afloop van de wedstrijd zal er ook in de kantine voor het nodige vermaak worden gezorgd. Jarenlang gold ‘de Bazaar’ als garantie voor muziek, verlotingen en een prijzenrad. Tegenwoordig gaat dit jaarlijkse evenement door het leven als ‘Crazy Sunday’.

Parkeerproblemen
Voor deze streekderby zijn ook de leden van het college van de gemeente Raalte speciaal uitgenodigd. Niet alleen om de wedstrijd te bekijken, maar ook wil het bestuur van VV Heino de aandacht vestigen op de parkeerproblemen rondom het sportpark. Het bestuur van VV Heino zoekt al vijftien jaar naar een geschikte oplossing voor dit probleem rond de stationsweg in Heino. Vooral op de drukke trainingsdagen (dinsdag en donderdag) en de wedstrijddagen (zaterdag en zondag) is het een drukte van belang. Dit kan leiden tot onveilige situaties. Met name voor jeugdspelers is het oppassen geblazen.

Een drukte van belang op zondag aan de Stationsweg (Sportpark de Kampen, Heino)

Onlangs heeft het college van de gemeente Raalte aan het bestuur van VV Heino en de aangrenzende tennisvereninging Heino gevraagd een financieel realistisch plan te presenteren. Inmiddels is dit plan bijna klaar. Met de uitnodiging voor de wedstrijd VV Heino- SV Heeten hoopt men de leden van het college te laten zien hoe deze gevaarlijke parkeer-situaties er in de realiteit uitzien.

Zowel de tennisvereniging als de voetbalvereniging hoopt dat niet alleen de wedstrijd groen kleurt, maar ook het komende parkeerplan het groene licht mag krijgen. Misschien dat de uitnodiging voor de streekderby op 18 maart hieraan kan bijdragen. Aanvang van de wedstrijd is om 14.00 uur.