Zevenklapper geeft Wijhe’92 goede uitgangspositie

Wijhe’92 won gisteravond het inhaalduel thuis tegen SC Enschede met liefst 7-1. Waar het duel afgelopen zondag moest worden afgelast, omdat de reeds gedegradeerde gasten niet genoeg spelers op de been konden brengen, kon er op donderdagavond wel worden aangetreden. Door de winst weet de ploeg van trainer Peter Jansen zich vier punten ‘los te rukken’ van de nacompetitieplaats in 2J en heeft men een goede uitganspositie op weg naar de laatste twee duels. Die laatste twee duels ontmoet men directe concurrenten Stevo en Vogido.

Het was nog wel even schrikken voor de gastheren, want SC Enschede kwam na ruim een kwartier spelen op een 0-1 voorsprong door Carlos Jonkers. Daardoor leek de overwinning die gehaald moest worden, om met een geruster hart richting de laatste twee wedstrijden te kunnen, enigzins in gevaar te komen. Nog voor rust boog de thuisploeg echter de wedstrijd om door twee goals van Marijn Platenkamp.

De 3-1 en even later 4-1 direct na rust van Tjidde Koopman waren de nekslag voor de Enschedëers. De overwinning werd daarna nog verder vorm gegeven door twee goals van Ricardo Heerink (foto, 5-1 en 6-1) en ingevallen A-junior Sven Dokman (7-1).

Door de overwinning stijgt Wijhe’92 van de tiende naar de achtste plaats, met 33 punten uit 24 duels. Het ‘gaatje’ is aanzienlijk, alleen zijn de Wijhenaren zeker nog niet veilig aangezien Schalkhaar zondag een thuiswedstrijd heeft die gewonnen kan/moet worden tegen het al gedegradeerde WVV’34 en Wijhe’92 tegen directe concurrenten Stevo en Vogido speelt. Men heeft wel alles nog beter in eigen hand!

Beluister ook de reactie van Wijhe’92-trainer Peter Jansen na afloop van het duel. Gemaakt door AirplaySport