Zeer vervelende middag voor OZC en ASC’62

Er waren vanmiddag nog vijf ploegen onderin 2H die nog veel te winnen, maar vooral ook te verliezen hadden. Op SVI, Den Ham, ASC’62, DZSV en OZC waren de ogen gericht. Voor de ploegen die wij volgen, ASC’62 en OZC werd het een vervelende middag. OZC degradeerde rechtstreeks. ASC’62 verloor zijn veilige plaats negen en daalde naar plek elf: nacompetitie.

In Doetinchem verloor OZC met teleurstellende cijfers van DZC’68: 6-1. Na een 2-1 ruststand wist de ploeg van interim-trainers Warmelink en Maat het tij niet te keren. Aangezien de Ommenaren voor de directe degradatieplaats gelijk stonden met DZSV waren de ogen ook op hen gericht. De Dinxperloërs speelden uiteindelijk met 0-0 gelijk tegen kampioen Be Quick’28. Zodoende daalt OZC volgend seizoen af naar de derde klasse.

ASC’62 leek bij het horen van de ruststanden nog opgelucht adem te kunnen halen. In Dieren stond de ploeg van trainer Marcel Waaijer weliswaar met 2-0 achter, maar concurrent Den Ham stond ook achter met 1-0 in IJsselmuiden tegen IJVV. De Dalfsenaren hadden een beter doelsaldo en zouden zich veilig wanen op plaats tien.

‘Het was gewoon een hele slechte wedstrijd van onze kant. Het leek alsof jongens verkrampten of dat het met instelling te maken had, maar dat kan ik me niet voorstellen. We hadden juist zo’n goed gevoel na vorige week’, zag ASC’62-trainer Marcel Waaijer.

SVI, een andere concurrent, had thuis geen problemen tegen het al gedegradeerde Kloosterhaar (3-0) en wist zich deze zaterdag snel veilig te spelen. Den Ham maakte op zijn beurt in de 83e minuut in IJsselmuiden de 1-1 (doelpunt Roy Zorgdrager), waardoor men een punt boven ASC’62 kwam. De Dalfsenaren konden hun achterstand niet meer rechtbreien en zijn veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om te voorkomen dat men degradeert naar de derde klasse.

Waaijer: ‘We zijn aangeslagen en moet dit even een plekje geven, maar de knop zal snel om moeten om donderdag weer alles te geven. Snel vooruit kijken naar wat komen gaat.’

Komende donderdag speelt ASC’62 de eerste wedstrijd in de halve finale van de nacompetitie in en tegen Bergentheim. Komende zaterdag speelt men de return thuis. Bij winst over twee duels volgt nog een finale.

Bijgewerkt na speeldag 26        
Plek Club weds punten doelsaldo  
9 SVI 26 31 -14
10 Den Ham 26 30 -12
11 ASC’62 26 29 -9 Nacomp
12 DZSV 26 24 -19 Nacomp
13 OZC 26 23 -34 Degradatie
14 Kl’haar 26 11 -55 Degradatie

Foto: Kristian Giesen (archief)