Raalte/Broekland –Het is een ongeschreven wet in het voetbal. Als een voetballer scoort tegen de ploeg waar hij het vorig seizoen speelde, dan juicht hij niet. Natuurlijk lacht hij stiekem in zijn vuistje, maar uit respect voor de vorige werkgever en supportersschare zal hij ingetogen reageren…en daarmee respect afdwingen. Maar hoe zit dat bij trainers? Komend weekend zullen we het zien. Dan wordt in de vijfde klasse de topper SV Raalte tegen SV Broekland gespeeld. De nummer twee tegen de nummer drie. Maar ook: de huidige ploeg van trainer Jan Plagman, tegen zijn voormalige ploeg.

Plagman trainde de afgelopen vier seizoenen de hoofdmacht van SV Broekland en wist vooral  het laatste seizoen lang mee te doen om de prijzen. In een verbeten strijd met OZC trokken de Ommenaren uiteindelijk aan het langste eind, en moest Plagman genoegen met een periodetitel en een derde plek. In de eindfase was al bekend dat Plagman de overstap naar SV Raalte zou maken dat toen nog in de vierde klasse speelde. Doordat Broekland NIET promoveerde en Raalte WEL degradeerde komen treffen beide ploegen elkaar in de vijfde klasse. Broekland is steevast van plan om na dit jaar alsnog náár de vierde klasse te promoveren. En Raalte heeft als ambitie om snel als kan weer terug te keren in diezelfde klasse. Tot nu toe liggen beide ploegen op koers.
Beide ploegen hebben tien maal gespeeld, waarvan acht wonnen, éénmaal gelijk en éénmaal verloren. Raalte verloor eind september alleen in Lettele van Lettele. Broekland verloor alleen recent van medekoploper Dalfsen.Raalte scoorde tot nu 35 maal, maar moest 16 tegentreffers incasseren. Het doelsaldo van Broekland is exact één doelpunt beter. Opvallend gegeven: Broekland beschikt over de minst gepasseerde defensie van de 5e klasse H. Slechts 10 maal, waarvan 2 opgelopen tegen Dalfsen.

Dat illustreert exact wat de belangen zijn aanstaande zondag. Broekland kan zich na het verlies tegen Dalfsen geen tweede nederlaag tegen een medekoploper permitteren. Raalte (dat wél won van Dalfsen) staat voor de taak om te scoren tegen Broekland. Plagman kent daarbij alle ins en outs van de oranjehemden. Daarmee staat Raalte, samen met het thuisvoordeel, op een kleine voorsprong.

De wedstrijd begint zondag 18 november om 14.00 uur aan de Jan van Arkelstraat.

De huidige  stand in vijfde klasse H:

wedstr W G V punten Voor tegen
Dalfsen 10 8 1 1 25 36 14
Broekland 10 8 1 1 25 30 10
Raalte 10 8 1 1 25 35 16