Zaal enthousiast na presentatie stadionplannen Adelaarshorst

Op een druk bezochte supportersavond werden gisteren de vernieuwbouwplannen van stadion de Adelaarshorst aan de supporters gepresenteerd. Martin Kleine Schaars, van I’M Architecten, bracht de 200 aanwezigen op de hoogte.

De architect en tevens supporter vertelde de zaal dat de Leo Halle-tribune na de verbouwing de hoogste tribune van het stadion zal worden en daardoor dubbel zoveel supporters kan houden als nu. De 2700 toeschouwers kunnen in de toekomst via ingangen aan de achterkant de tribune op. Grotere veranderingen ook voor de hoofdtribune. De ingang wordt verplaatst naar gebouw Larenstein en via een loopbrug verbonden met de tribune. Hier wordt het aantal business seats fors uitgebreid en de lounge twee keer zo groot.

Daarbij blijven in het ontwerp de lichtmasten behouden, wordt het supportersplein deels overkapt, blijven de hoeken open en wordt het supportershome ‎twee keer zo groot. Ook aan de uitsupporters is gedacht, het vak en zicht wordt verbeterd.

Deze eerste fase van de verbouwing moet aan het begin van het nieuwe seizoen klaar zijn. De Adelaarshorst biedt dan plaats aan 10.400 toeschouwers. De zaal reageerde enthousiast op de plannen. En een supporter was laaiend enthousiast over het voornemen om ook tijdens de wedstrijd bier te kunnen kopen.

Eerder op de avond ‎werden de resultaten van het huidige eredivisieseizoen besproken. Opvallendste nieuws daarbij was dat het oefenduel van aanstaande donderdag tegen Sparta (12.00 uur) niet in Terwolde gespeeld zal worden. Burgermeester Pennix van gemeente Voorst heeft de wedstrijd verboden. Go Ahead zou de benodigde evenementenvergunning niet hebben aangevraagd, daarbij zou de burgervader de veiligheid van de spelers niet kunnen garanderen.