Yurukel doet OZC pijn (2-0)

OZC Ommen ging na de 2-3 overwinning tegen Vroomshoopse Boys uiterst prettig de winterstop in. Vandaag tegen FC RDC leek het er weer heel anders voor te staan voor de ploeg van trainer Han Hanekamp. In Deventer werd van FC RDC met 2-0 verloren. Grote man aan Deventer zijde was oud-Schalkhaar en Rohda Raalte-speler Onur Yurukel, hij scoorde tweemaal.

OZC-middenvelder Koen Tip analyseerde na afloop van het duel: ‘We hebben vandaag te weinig kansen gecreëerd. We speelden iets anders dan normaal, met Rick Nieuwenhuis in de spits en Redmar Roelofs in een vrije rol. We wilden het tragere centrum van FC RDC hiermee onder druk zetten.’ Het plan moest echter door OZC-trainer Hanekamp na een halfuur worden aangepast toen Roelofs een bal vol in het gezicht kreeg en de strijd moest staken.

Een eerste helft die verder uit één afgekeurde goal (buitenspel) voor RDC bestond en enkele ‘speldenprikken’ aan beide zijdes.

De tweede helft leek hetzelfde beeld te krijgen. Twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. Uiteindelijk gaven de individuele kwaliteiten in de voorhoede de doorslag. ‘RDC was gevaarlijk met hun crosspasses. Wij hebben in de opbouw best aardig voetbal laten zien, maar we domineerden niet op de helft van de tegenstander. Tja, en na een makkelijk gegeven vrije trap maakten ze 1-0’, zag Tip.

Yurukel krulde in de 61e minuut de bal niet eens hard, maar wel geplaatst in de hoek waar de muur stond opgesteld (1-0). Vervolgens deed de behendige linksbuiten de Ommenaren opnieuw pijn door in de 78e minuut doelman Magsino te verrassen in de korte hoek (2-0). Yurukel schoot vanaf een plaats waar je een voorzet zou verwachten.

FC RDC pakte de drie punten die OZC uiteraard ook graag had willen hebben om vanuit de middenmoot richting de top te kruipen.

OZC staat na vandaag op de zesde plaats in 2H met 22 punten. Volgende week speelt men thuis tegen Kloosterhaar.