Xander Houtkoop keert vanavond in de topper tegen koploper Sparta terug in de basis van Go Ahead Eagles. De topscorer miste vorige week vanwege een schorsing het duel met Excelsior. Trainer Erik ten Hag beschikt over een nagenoeg complete selectie. Alleen Jan Kromkamp en Michel Gerritsen Mulkens zijn niet inzetbaar.

‘We gaan zeker een rol spelen in de strijd om de titel’, voorspelde trainer Erik ten Hag tijdens het wekelijkse persgesprek. Go Ahead Eagles heeft nog vijf duels voor de boeg en de voornaamste titelkandidaten Sparta, MVV, SC Cambuur en FC Volendam nemen het in deze reeks op tegen de ambitieuze ‘uitdager’ Go Ahead Eagles, dat op weg is richting de play-offs. ‘Voor mijn ploeg prachtige affiches en uitdagingen’, zegt de trainer.
Qua voetbal kon Go Ahead Eagles zich dit seizoen met bijna iedereen meten. Bijna, want alleen in Rotterdam tegen Sparta waren de Deventenaren niet opgewassen tegen de ‘Kasteelheren’. ‘We krijgen nu de kans om dit recht te zetten’, is de trainer strijdbaar.

Go Ahead Eagles hoopt op de steun van het publiek. Tot op heden zijn er zo’n 4.700 kaarten verkocht. Weliswaar geldt er een clubcardverplichting, maar omdat alle seizoenkaarthouders en clubcardhouders van GA Eagles vier extra kaarten kunnen kopen op vertoon van hun kaart, is de verwachting dat de kaartverkoop vrijdag aantrekt. Tot en met vrijdag kan met kaarten kopen bij alle vestigingen van Primera Ticketbox (voor adressen, zie www.ticketbox.nl). Vrijdagavond gaan de kassa’s van het stadion om 19.00 uur open.

bron: Go Ahead Eagles