Wijhe’92 wint bij WVV’34, Overwetering kent super 2e helft

De stand in 2J werd vandaag nog verder naar elkaar toe getrokken. Veel ploegen onderin wonnen hun wedstrijd en bovenin werden vele punten ‘gemorst’. Zowel Wijhe’92 als Overwetering zaten vandaag aan de goede kant van de score. Wijhe’92 won eenvoudig met 0-3 in Hengevelde van WVV’34. Overwetering won spectaculairder door, na een 0-2 ruststand, nog met 3-2 te winnen.

‘WVV’34 liet ons vandaag voetballen. Ik vond het een matige ploeg. We hebben gewoon goed gevoetbald’, vertelt Wijhe’92-aanvoerder Nijman. De verdediger zag zijn ploeg nauwelijks in de problemen komen. Na een klein halfuur scoorde Stefan Hollegien, normaal gesproken speler van het tweede elftal, voor Wijhe’92 (0-1).

‘De tweede helft gaven we door wat slordigheden nog wel wat kansjes weg, maar toen Christopher Roos de 0-2 maakte was het gedaan. Nick Mulder zorgde vlak voor tijd nog voor de 0-3. Een prima overwinning’, zag Nijman. Toch was de verdediger realistisch over de overige uitslagen: ‘Toen ik na afloop van het duel veel ploegen onder ons ook zag winnen, werd ik iets minder vrolijk. We willen zo graag wegkomen uit de gevarenzone.’

Overwetering buigt in tweede helft 0-2 achterstand om
Overwetering speelde in de eerste helft een zeer moeizame wedstrijd in het thuisduel tegen Tubantia. Overwetering-trainer Van Norel moest in de rust het één en ander rechtzetten aangezien zijn ploeg met 0-2 achterstond. De Olstenaren werden door de ploeg uit Hengelo een aardig eindje teruggeduwd. Melvin Degenaar zette Tubantia al snel op 0-1, waarna Renssen kort voor rust nog de 0-2 kon binnenkoppen.

Na rust maakte Overwetering snel de 1-2 uit een penalty door Bram van Bessen (foto), waarna de gasten van slag raakte. De groen-gelen lieten zich minder terugdringen en speelden verder vooruit. Een kwartier voor tijd bediende Remon Elshof zijn ploeggenoot Ino Promes op mooie wijze. Promes wist het net achter Tubantia-doelman Olde Hendriksman te vinden: 2-2.

Alsof dat nog niet genoeg is schoot Jelle Lucassen Overwetering een kleine tien minuten voor tijd naar de overwinning (3-2).

Aderlating voor trainer Van Norel was dat keeper Sven Hafkamp nog voor rust vervangen moest worden. De doelman heeft een voetblessure en zal waarschijnlijk de derby van volgende week tegen Wijhe’92 moeten missen. Men mist ook Eray Canliöz vanwege een schorsing.

Wijhe’92 en Overwetering ontlopen elkaar op de stand niet veel. Beide ploegen staan in de middenmoot. Overwetering met 26 punten, Wijhe’92 heeft er 25 na 17 duels.