WSV-Overwetering gaat door; Zware straffen Helios en WSV

Op 16 november dit jaar liep het bekerduel tussen Helios en WSV bij een 2-2 stand ongeveer tien minuten voor tijd volledig uit de hand. Een vechtpartij, tussen spelers en ook het publiek, was wat volgde. Vandaag deed de tuchtcommissie van de KNVB uitspraak in deze zaak. De schorsingen waren niet mild.

Volgens De Stentor worden zowel Helios als WSV per direct uit het bekertoernooi genomen en zijn zij ook volgend seizoen niet welkom. Pikant detail is overigens dat het duel tussen beide ploegen afgelopen zondag in de competitie gespeeld zou worden. Tot de uitspraak van vandaag mochten beide ploegen echter niet in actie komen. Wanneer zowel de Deventenaren als de Apeldoorners binnen twee jaar nogmaals een soortgelijk voorval overkomt, dan wordt men uit de competitie gehaald.

Beide clubs ontvangen tevens een geldboete van 200 euro. Helios krijgt in 2J drie punten aftrek, WSV krijgt vijf punten aftrek. Gevolg is wel dat beide ploegen komende zondag weer actief zijn. WSV speelt thuis tegen Overwetering. Helios speelt uit tegen Voorwaarts Twello.

Naast de straffen voor de clubs waren er ook individuele straffen. WSV-speler Johan Masselink kreeg volgens De Stentor drie jaar schorsing. Zijn teamgenoten Maurice Mackay, Marvin de Bont en Mark Kroes mogen anderhalf jaar niet spelen. Aan Helios-zijde mag Glenn Alberts ook anderhalf seizoen geen officiële wedstrijd spelen.