Wie staat morgen (rond een uurtje of vier) met twee armen in de lucht ? Wordt dit SV Broekland-trainer Jan Plagman of USV-trainer Joshua Nijlant? Spannend wordt en is het sowieso! Wie wordt volgend seizoen vierdeklasser?

Beide vijfdeklassers waren ook in de competitie aan elkaar gewaagd, zowel in Broekland als in Nieuwleusen werd het 0-0. Beide ploegen eindigden met 36 punten de competitie. USV had echter een iets beter doelsaldo waardoor het tweede werd en SV Broekland de derde plaats bezette.

De start van de nacompetitie begon voor USV in Raalte. Tegen de plaatselijke SV werd er 0-0 gelijkgespeeld, waarna de wedstrijd in Nieuwleusen volgde die ook in 0-0 eindigde (na 90 minuten). Uiteindelijk bevrijdde Rick Timmerman de Nieuwleusense ploeg door in de 98e minuut een rebound tegen de touwen te knallen.

Voor SV Broekland gold er in de halve finale een tweeluik tegen VV Holten. De Broeklanders bereikten redelijk eenvoudig de finale door in Holten met 0-1 te winnen en thuis de Holtenaren met 2-0 te verslaan. Opvallend is dat zowel USV als SV Broekland in de halve finale en in de onderlinge duels in de competitie geen tegengoals te verwerken kregen. Verdedigend lijken beide ploegen goed in elkaar te steken.

Scheidend trainer Jan Plagman (hij vertrekt naar SV Raalte) zal nog éénmaal alles uit de kast willen halen om zijn club SV Broekland een mooi ‘afscheidscadeau’ te bezorgen. De Broeklanders zouden dan na negen seizoenen terugkeren in de vierde klasse. 

Collega-trainer bij USV Joshua Nijlant zal maling hebben aan sentimenten. De oefenmeester uit Wijhe, die ook volgend seizoen voor de groep staat, degradeerde in 2010 uit de vierde klasse en kan zijn club weer terugbrengen naar de hoogste klasse waar USV ooit in acteerde. 

De eindstand in het eerste finaleduel geeft nogmaals aan dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn: 2-2. In Nieuwleusen kwam SV Broekland tweemaal op voorsprong (voor en na rust), maar werd de stand snel gelijk getrokken.

Een finaleduel om naar uit te zien komende zondag aanvang 14.00u: Wordt het SV Broekland of USV?

Foto: Duel in Nieuwleusen afgelopen maandag (2-2). bron www.unionsv.nl