Begin augustus is de Eredivisiepool van SallandMagazine van start gegaan. Wekelijks kunnen voetballiefhebbers in Salland voorspellingen doen van de uitslagen van alle wedstrijden de Eredivisie. Voorspel je de juiste winnaar, dan krijg je drie punten. Heb je de eindstand goed, dan krijg je drie extra punten. Zo simpel is het. Per maand is er een aardige prijs te winnen, met op het eind een prijzenpakket over het hele seizoen. Voor het eindklassement kun je extra punten ophalen door vier vragen te beantwoorden, waaronder jouw verwachting wie kampioen wordt. Speel jij al mee?

Meer dan de helft van de deelnemers verwacht dat Ajax of PSV kampioen worden, en daarbij gooit de ploeg uit Eindhoven de hoogste ogen. 40% verwacht dat Dick Advocaat met routinier Mark van Bommel kampioen wordt. Dertigvoudig landskampioen Ajax moet het doen met 26%. Opvallend bij de deelnemers tot nu toe is dat slechts 12% verwacht dat FC Twente kampioen wordt: de enige ploeg die na de eerste drie wedstrijden zonder puntverlies speelt. Overigens kunnen de deelnemers aan de SallandMagazine Eredivisiepool hun verwachting nog tot 1 oktober bijstellen.

Inschrijven kan trouwens nog tot 1 oktober, maar als organisatie adviseren we je niet tot het eind van de maand te wachten. Immers:  als je dat deze week nog inschrijft, dan speel je maximaal mee om de maandprijs voor september: een waardebon (25€) van C-1000 van der Worp en een waardebon (10€)van vistraiteur Roescher.

De winnaar van september mag bovendien bepalen welke sportclub in Salland een gratis (wedstrijd)bal krijgt. Deze wordt, mede dankzij de ondersteuning van enkele sponsoren, beschikbaar gesteld door SallandMagazine. De eerste maandwinnaar Roy Holterman heeft de wedstrijdbal over augustus toegewezen aan SV Mariënheem.