De WK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal tegen België wordt gespeeld in Zwolle. De 28e editie van de Derby der Lage Landen vindt woensdag 12 februari plaats in het IJsseldelta stadion waar om 19.00 uur wordt afgetrapt. De thuishaven van PEC Zwolle biedt voor deze interland plaats aan ruim 11.000 toeschouwers. Kaarten zijn vanaf zaterdag in de vrije verkoop verkrijgbaar via diverse verkoopkanalen. Voor elftallen, schoolklassen of vriendengroepen (minimaal tien personen) geldt een speciaal actietarief.

Het duel met de Belgische vrouwen is voor Oranje de vijfde wedstrijd in de kwalificatie voor het WK dat in 2015 in Canada wordt gehouden. Nederland boekte al zeges in Albanië (0-4) en Portugal (0-7), maar leed vorige maand in Volendam tegen Noorwegen de eerste nederlaag (1-2). Morgen neemt de equipe van bondscoach Roger Reijners het in een uitverkocht stadion Woudestein in Rotterdam op tegen het nog puntloze Griekenland. Bij winst passeert Nederland op basis van een beter doelsaldo België en stijgt het naar de tweede plaats in de poule. Oranje heeft als doel zich te plaatsen voor de mondiale eindronde in Canada waar in 2015 voor het eerst in de geschiedenis 24 landen deelnemen.

Nederland heeft een positieve balans overgehouden aan de voorgaande 27 ontmoetingen met België: er werd negentien keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en vier keer verloren. Ook het doelsaldo is in Oranjes voordeel: 75-25. Eerder dit jaar troffen beide ploegen elkaar in een oefeninterland in Waregem die door Nederland met 3-2 werd gewonnen. Voor Oranje is Zwolle een gewenste locatie voor deze belangrijke ontmoeting in de WK-kwalificatie. Aangezien het WK in Canada op kunstgras wordt gespeeld, heeft het de voorkeur van bondscoach Reijners om ook de kwalificatieduels op deze ondergrond te spelen. Twee jaar geleden speelde Oranje voor het laatst in Zwolle, destijds eindigde de topper in de EK-kwalificatie tegen Engeland in 0-0.

Kaartverkoop
Nederland-België
Woensdag 12 februari 2014, 19.00 uur

IJsseldelta stadion, Zwolle

Kaarten voor Nederland-België zijn vanaf zaterdag 23 november verkrijgbaar via de KNVB Ticketshop, de Primera-verkooppunten van TicketBox en in de PEC Zwolle Fanshop (tijdens kantooruren), gevestigd aan de hoofdzijde van het IJsseldelta stadion. Het betreft vrije verkoop, dus er is geen clubkaart nodig. De toegangsprijs voor alle vakken, uitgezonderd de hoofdtribune, bedraagt € 5,00. Een plaats op de hoofdtribune kost € 8,00. Voor groepen, zoals verenigingen, elftallen en scholen, geldt een speciaal actietarief. Wie met tien of meer personen de interland bezoekt, betaalt € 4,00 per kaartje. Het bestelformulier van deze groepenactie is te vinden in de KNVB ticketshop.