Door winst in inhaalduel kan USV titel ruiken

Door de 0-2 overwinning die USV in Vollenhove donderdagavond op VENO boekte, werd het winnaar van de 2e periode. De blauwwitten legden met name in de 1e helft de basis voor de overwinning. De thuisploeg, die ook nog in de race was voor de 2e periodetitel, werd in die fase op alle fronten afgetroefd door het gretige USV.

De roodwitten van coach Ton Ernst kwamen nauwelijks onder de ogenschijnlijke overmacht van de uitstekend voetballende Nieuwleusenaren uit. De constante dreiging voor het doel van VENO had uiteindelijk in de 28e minuut ook succes. Leon Kooiker’s assist op Ron Meijerink werd door de jubilaris (250e wedstrijd) prima afgerond, 0-1. Ook hierna bleef de druk op het doel van de Vollenhovenaren groot. Dat overwicht werd 10 minuten later bekroond met een werkelijk schitterende goal van routinier Rick Timmerman. Van zo’n 20 meter schoot hij de bal op formidabele wijze in de Vollenhover kruising, 0-2.

De concentratie was er bij de USV’ers in de 2e helft duidelijk af. De ruimtes tussen middenveld en aanval werden te groot en daardoor kon VENO wat beter in de wedstrijd komen. De defensie onder leiding van de prima voetballende Martijn Verburg gaf echter weinig weg. Daardoor kon USV redelijk eenvoudig de 0-2 voorsprong over de eindstreep trekken.

Zondag staat voor USV op sportpark Hulsterlanden de thuiswedstrijd tegen Pesse op het programma. Onder leiding van arbiter E.J. van den Broek wordt er om 14.00 uur afgetrapt.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink