Winnen in 2015 is nog niet voor iedereen weggelegd

Wat is de overeenkomst, kijkend naar de ploegen die wij volgen, tussen VV Heino, SC Wesepe en VV Vilsteren? We geven twee aanwijzingen: na de winterstop en overwinningen. Begint er al iets te dagen? Alle drie clubs wachten nog op hun eerste overwinning na de winterstop!

Heino was in zes competitieduels in 1E na de winterstop in twee duels dichtbij een overwinning. Uit tegen TVC’28 (1-1) en thuis tegen Concordia Wehl (2-2) werd het gelijk. De overige vier duels werden door de ploeg van trainer Marc Lobbert verloren. Met name in het thuisduel tegen Rigterbleek (1-2) had er op basis van de tweede helft meer ingezeten.

Ondanks een prima eerste seizoenshelft, met zelfs een uitoverwinning net voor de winterstop tegen koploper Alverna (1-3), loopt het na de winter een stuk ‘stroever’. Mogelijk dat men komende zondag thuis tegen Luctor et Emergo de eerste overwinning van 2015 kan halen. De Almeloërs staan op dit moment op de laatste plaats, maar wisten wel van Rood Wit te winnen afgelopen zondag (5-1). Het duel in Almelo eerder dit seizoen eindigde voor Heino in een 1-4 overwinning.

Wesepe lijkt qua behaalde punten voor de winterstop erg op Heino. In 5H wist de ploeg van trainer Dave Kok zeven keer te winnen en had men een prima serie vlak voor de ‘winterbreak’: laatste vijf duels, vier overwinningen. Inmiddels is men na de winterstop in zes duels zes nederlagen verder. Opvallend is dat de Wesepenaren dit seizoen nog niet gelijk speelden. Zondag wacht het uitduel tegen Wilp, dat twee punten minder heeft. Eerder dit seizoen werd het in Wesepe 2-0 voor de thuisploeg.

Dan naar Vilsteren. Daar is de situatie een stuk pijnlijker dan in Heino of Wesepe. Voor de ploeg van trainer Dik Runherd is het in 5A niet alleen zoeken naar een laatste overwinning na de winterstop, maar word je van het zoeken naar een overwinning voor de winterstop ook niet vrolijk. Op 26 oktober jl. werd thuis van Manderveen gewonnen met 3-1. Alleen Nieuw Heeten werd verder nog twee punten afhandig gemaakt (1-1), verder werd er al veertien keer verloren.

Komende zondag wacht het uitduel tegen Bornerbroek. En er is hoop voor de ploeg uit Vilsteren, want het duel eerder dit seizoen werd thuis met 0-1 verloren.

We sluiten af met nog een statistische connectie tussen Wesepe en Vilsteren. Want Wesepe is de laatste ploeg waartegen Vilsteren ‘de nul’ wist te houden in een competitieduel (16 maart 2014, 1-0). Tijd voor de Vilstenaren, omdat zo snel mogelijk ‘uit de boeken te vegen’.

Foto: Luctor-Heino (9 november 2014)