Vrije trap Bouy goed voor driepunter PEC Zwolle in Tilburg

PEC Zwolle won zaterdagavond met een minimaal verschil in Tilburg van Willem II (0-1). Een van richting veranderde vrije trap leidde de ploeg van trainer Ron Jans naar de vijfde overwinning van het seizoen. Juventus-huurling Bouy was het die gekroond kon worden tot matchwinner.

In een gelijkopgaand duel viel de beslissing kort voor rust. Vanaf ruim 25 meter legde Bouy aan voor een lastig te keren vrije trap. De beoogde ‘zwabber’-vrije trap kreeg nog een hogere moeilijkheidsgraad voor Willem II-doelman Lamprou aangezien de bal door een teamgenoot van hem werd beroerd. De bal viel uiteindelijk binnen (0-1). Daarvoor had onder andere Veldwijk namens de bezoekers de score ook kunnen openen. PEC Zwolle-doelman Van Der Hart, die opnieuw speelde voor de geblesseerde Begois, liet zich vanavond ook van een prima kant zien en hield zijn doel ‘schoon’.

In de slotfase van het duel zetten de Tilburgers nog wel aan en werd een afstandschot (ook van richting veranderd) wél gekeerd door Van Der Hart. Door de 0-1 eindstand heeft PEC Zwolle in 8 duels 17 punten verzameld en bezet een knappe derde plaats.

Over twee weken is de eerstvolgende wedstrijd thuis tegen Vitesse.

Willem II-PEC Zwolle 0-1 (0-1)
43′ 0-1 Bouy

Opstelling PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Lam, Van Hintum, Dekker, Bouy (70′ Brama), Becker, Marinus (88′ El Hasnaoui), Thomas (75′ Menig), Veldwijk.

Foto: OrangePictures