18 januari 2015 Lees Meer →

Willem II drijft GA Eagles verder in gevarenzone

GA Eagles-trainer Foeke Booy maakte een aantal aanpassingen in de basisopstelling vandaag tegen Willem II, ten opzichte van de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen PSV (5-0). Spectaculair effect hadden deze aanpassingen nog niet. Een roemloze 1-0 nederlaag was het gevolg.

Na een weinig verheffende openingsfase kwamen Willem II en GA Eagles na dik een halfuur eindelijk toe aan de eerste kansen van de wedstrijd. Vlak voor rust kwam, eerst door een redding van GA Eagles-doelman Van Der Hart en later een bal van de lijn gehaald door verdediger Van Der Linden, GA Eagles goed weg. Hierdoor bleef het 0-0.

De ploeg van trainer Foeke Booy oogde aanvallend krachteloos. In de gehele wedstrijd werden slechts drie schoten op doel afgeleverd, evenveel gingen naast het doel van Willem II-doelman Lamprou. De thuisploeg scoorde wel, na een klein uur spelen. Ben Sahar gaf een afgemeten voorzet op de lange Robert Braber, die simpel raak kopte (1-0).

De enige en gevaarlijkste tegenstoot van GA Eagles daarna, was een vrije trap van Jop van der Linden, die op de paal belandde. Een treffer die de Deventenaren over een ‘dood punt’ had kunnen helpen. Nu was, niet veel later, na een tweede gele kaart voor invaller Wijnaldum, het verzet van de rood-gelen gebroken. Enkele voorzetten in het strafschopgebied van Willem II kon de Griekse doelman van de Tilburgers niet verontrusten.

Door de nederlaag staat GA Eagles op een play-off plaats (16e) met 16 punten uit 18 duels. Volgende week zondag speelt GA Eagles om 16.45u thuis tegen ADO Den Haag.

Willem II-GA Eagles 1-0 (0-0)

’59 1-0 Braber

Opstelling GA Eagles: Van Der Hart; Amevor, Vriends, Van Der Linden, Schenk (53′ Wijnaldum); Lambooij, Overgoor, Türüc; De Sa (76′ Ten Den), Kolder, Schalk (46′ Reimerink).

SportSport