Wijhenaar Nijlant neemt afscheid van SV Zwolle

Joshua Nijlant neemt aan het einde van dit seizoen afscheid als trainer van SV Zwolle. De trainer en het bestuur hebben na goed onderling overleg besloten om het contract niet te verlengen. Nijlant is op Sportpark Marslanden bezig aan zijn vierde seizoen. Onder leiding van de 43-jarige trainer uit Wijhe werd SV Zwolle in het seizoen 2015-2016 kampioen in de vierde klasse H. Afgelopen behaalde SV Zwolle een keurige zesde plaats in de derde klasse D Noord. In het huidige seizoen bezet SV Zwolle de zesde stek in de oostelijke derde klasse B.

‘’Ik heb vier mooie seizoenen beleefd bij SV Zwolle, met een goede doch krappe selectie. Daarnaast ben ik zeer tevreden over de faciliteiten van de club. Mijn hoogtepunt is uiteraard het kampioenschap dat we op de een na laatste speelronde binnensleepten bij concurrent Dalfsen.’’

Nijlant volgde in 2014 Hans Tuin op bij SV Zwolle. Daarvoor was de inwoner van Wijhe trainer van het tweede elftal van Heino. Daarvoor had hij USV (vijf seizoenen) en Wijthmen (twee seizoenen) onder zijn hoede.