Wijhe’92-Vogido: Wie heeft het minst trek in het toetje?

Alles in eigen hand, maar zeer kwetsbaar bij een gelijkspel of zelfs verlies. Wijhe’92 en Vogido treffen elkaar in een onderling duel in 2J komende zondag. Beide ploegen zijn op dit moment nog veilig, maar weten dat er zeer waarschijnlijk punten bijgeschreven moeten worden om niet de nacompetitie in te hoeven.

Een gelijkspel is voor Wijhe’92 genoeg komende zondag om in ieder geval Vogido en ATC’65 onder zich te houden. Maar spelen op een gelijkspel dat lijkt voor geen enkele ploeg weggelegd. De ploeg van trainer Peter Jansen zal het hooguit in het laatste kwartier dit gegeven meenemen als stimulans om extra verdedigende kracht bij te zetten. En verdedigen kunnen ze wel in Wijhe. Ondanks dat men op een negende plaats staat is men de derde ploeg van boven als het gaat om tegendoelpunten (30). Het probleem ligt dit seizoen meer in het doelpunten maken. 34 maal trof een rood-witte speler het net dit seizoen.

Voor Vogido is het een gek seizoen. Na een zeer matig begin had men een enorme opleving in de tweede periode, waarmee de periodetitel werd veiliggesteld. Echter ging het daarna weer bergafwaarts voor de ploeg van Boy Jhan Jhan (oud-speler van onder meer Rohda Raalte). Een beter doelsaldo op Schalkhaar (beiden 32 punten) houdt de Enschedeërs nog van nacompetitie tegen degradatie af. Bij een gelijkspel of verlies zal men angstvallig naar de resultaten op de andere velden kijken (Overwetering-Schalkhaar en PH Almelo-ATC’65). Mocht Vogido op de tiende plaats of hoger eindigen, dan speelt men voor promotie de nacompetitie. Eindigt men op de elfde of twaalde plaats dan raakt Vogido de periodetitel kwijt.

Het duel staat onder leiding van de heer Mulder.

Wijhe’92-Vogido, zondag 11 mei aanvang 14.00u

Stand onderin 2J (per 5 mei):

9.  Wijhe’92 25- 33 (+4)
10. Vogido 25-32 (-1)
——
11. Schalkhaar 25-32 (-8) nacompetitie
12. ATC’65 25-30 (-20) nacompetitie
—–
13. WVV’34 25-12 reeds gedegradeerd
14. SC Enschede 25-4 reeds gedegradeerd

Mochten twee ploegen op plaats 10 in punten gelijk staan, dan is het doelsaldo doorslaggevend. Er volgt dan geen beslissingswedstrijd.

Foto: Ineke van Wijhe (Wijhe’92)