Wijhe’92 verzuimt in derby drie punten binnen te halen

Toen de rook was opgetrokken, stond er in Wijhe een 1-1 stand op het bord bij de IJsselderby tussen Wijhe’92 en Overwetering. Een eindstand waar de ploeg uit Olst na afloop het meest tevreden mee moest zijn. ‘We hadden het duel onder controle. Uit een kluts-situatie maakt Overwetering 1-1. We hebben echt verzuimd vanmiddag de drie punten binnen te halen’, liet Wijhe’92-middenvelder Douwe Booij weten.

Waar de thuisploeg vorige week geen best gevoel overhield aan de 4-1 verliespartij uit tegen Helios, tapte men vandaag uit een ander vaatje. Booij: ‘Of het met de derbysfeer te maken had weet ik niet, maar vandaag waren we scherp en zaten we er kort op. De eerste helft hadden we een veldoverwicht en de controle over het duel. Tjidde Koopman maakt na een halfuur de 1-0 uit een dribbel die hij vervolgens fantastisch binnenschiet.’

Na rust leek weinig erop te duiden dat de eerste overwinning van de Wijhenaren nog in gevaar zou komen, tot de 70e minuut. ‘Zij krijgen een vrije trap van de zijkant. Onze verdediger werkt slecht weg en na het uitkomen van de keeper kan ik nog op de lijn redden’, zag Booij gebeuren. ‘Vervolgens komt de bal voor de voeten van Bram van Bessen, die de 1-1 maakte.’

‘We balen enorm. Teleurstelling had de overhand in de kleedkamer. Aan de andere kant, als we deze manier van spelen iedere week kunnen tonen, dan gaan we veel wedstrijden winnen’, besluit de Wijhe’92-middenvelder.

Zowel Wijhe’92 als Overwetering hebben nu twee punten uit drie duels. Volgende week speelt Overwetering thuis tegen koploper Tubantia. Wijhe’92 speelt in Geesteren tegen STEVO.

Foto’s: Rijk van den Berg (Wijhe’92)

Beluister ook de nabeschouwing van AirplaySport: Overwetering-trainer Van Norel¬†en Wijhe’92-trainer Peter Jansen.