Wijhe’92 verrast positief en slaat een gaatje

Trainer Peter Jansen en zijn ploeg kende een uitstekende middag in 2J. Het thuisduel tegen nummer vier Helios werd met 4-0 gewonnen. Drie belangrijke punten die de Wijhenaren zelfs afstand doen nemen van de onderste regionen.

Waar in Deventer eerder dit seizoen nog kansloos met 4-1 werd verloren, waren vandaag in Wijhe de rollen omgedraaid. Na vier minuten spelen was het vanmiddag al raak voor de thuisploeg. Op aangeven van Douwe Booij schoot Marijn Platenkamp de openingstreffer binnen (1-0).

Tjidde Koopman zette binnen het halfuur zijn ploeg vervolgens op een 2-0 voorsprong. Hij werd, ondanks een vlagsignaal, de diepte ingestuurd en kon doorgang vinden van de scheidsrechter, waarna hij Helios-doelman Geertman passeerde (2-0). Helios-speler Waslander ontving nog voor rust zijn tweede gele kaart waarna het verzet leek gebroken.

De ploeg van Jansen kreeg na rust nog legio kansen, waarvan Platenkamp (3-0) en Heerink (4-0) het net wisten te vinden.

Door de overwinning staat Wijhe’92 op een achtste plaats met 22 punten uit 18 duels. Het ‘gaatje’ naar nacompetitieplek 11 is inmiddels vier punten. Komende zondag speelt men opnieuw thuis, dan tegen nummer drie WSV.

 

Foto’s: Rijk van den Berg