Wijhe’92 verrast koploper (1-3), Overwetering wint ook

Wijhe’92 had op papier een zware opdracht te doen. Uit tegen koploper PH zou men misschien vooraf wel tevreden zijn geweest met een puntje. Het werden echter drie punten en daar viel niet veel op af te dingen. Overwetering won in dezelfde 2e klasse J ook. De Olstenaren wonnen thuis van mede-promovendus WVV’34 (2-1).

Aanvoerder van Wijhe’92 Luuk Nijman (foto, archief) keek terug op het duel tegen PH: ‘We begonnen slecht. Het eerste kwartier kwamen we op 1-0 achter. Dankzij onze keeper Mario Heimeriks bleef het gelukkig bij slechts 1-0. Overigens was het wel een schitterende goal. Een speler aan hun zijde (Sander Bekhuis, red.) schoot de bal vanaf zestien meter in de kruising.’

Echter brak na een kwartier de ommekeer aan voor de ploeg van trainer Peter Jansen. De Wijhenaren kregen met name meer grip op het Almelose middenveld en oogde sterker. Nijman: ‘Ondanks dat we niet scoorden in de eerste helft, speelden we een stuk sterker tot aan de rust. Na rust maakte Tjidde Koopman snel de gelijkmaker. Vervolgens legt Nick Mulder de bal met zijn linker perfect in de hoek waardoor het 1-2 werd. En niet veel later was het opnieuw Tjidde Koopman die 1-3 aantekende.’

Door de winst komt Wijhe’92 verder van de onderste plekken te staan. Men staat nu op de achtste plaats met negen punten uit zeven duels. Volgende week speelt Wijhe’92 thuis tegen ATC’65.

Overwetering won in eigen huis in een open duel van WVV’34 uit Hengevelde (2-1). In de eerste helft waren het Paulino Kifeta (1-0) en Dennis Lokate (2-0, penalty) die de ploeg van trainer Henk van Norel op voorsprong zetten. Na rust kwam WVV’34 nog terug in het duel (Gijs Pierik, 2-1), maar moesten een kwartier voor tijd met tien man verder vanwege een rode kaart. Overwetering kon zodoende de vijfde overwinning van het seizoen bijschrijven. Volgende speelt Overwetering uit tegen De Zweef.

Beluister hier de analyse van Overwetering-trainer Henk van Norel gemaakt door AirplaySport: linkĀ 

Foto’s: PH Almelo-Wijhe’92 door Ineke van Wijhe (www.wijhe92.nl)