Wijhe’92 verrassend onderuit (0-2), Overwetering krijgt harde les

Wijhe’92 startte na de overwinning van vorige week op koploper PH met een goed gevoel aan het thuisduel tegen ATC’65. De Hengeloërs stonden op de twee-na-laatste plaats en dit duel zou drie punten op moeten leveren voor de Wijhenaren. Echter kwam dit niet uit. Wijhe’92 verloor namelijk met 0-2. Overwetering verloor op zijn beurt met liefst 6-1 bij De Zweef in Nijverdal. Heino had in Hengelo al snel last van het onweer en kon na zeven minuten huiswaarts.

ATC’65 had dit seizoen nog geen indruk gemaakt. Voordat de Hengeloërs op bezoek gingen in Wijhe had men slechts eenmaal gewonnen. Vandaag kwam er verrassenderwijs een tweede zege bij. Eentje die Wijhe’92-trainer Peter Jansen vermoedelijk niet ingecalculeerd had. Bij rust stond het nog 0-0. Na rust ging het echter mis voor de rood-witten. Onder andere Jercy Frans maakte namens ATC’65 één van de twee bevrijdende treffers. Eindstand 0-2.

Door de weersomstandigheden begon het duel tussen De Zweef en Overwetering een halfuur later. Na ruim tien minuten spelen was het al raak voor de thuisploeg (penalty, 1-0), die bij een overwinning de eerste periodetitel konden pakken. Na het openingsdoelpunt kwam even later de De Zweef-doelman in aanraking met de doelpaal, waardoor het duel nog eens twintig minuten vertraging opliep. Nadat de keeper vervangen kon worden, werd ook de wedstrijd hervat. De thuisploeg wist de 2-0 en 3-0 nog voor rust te maken.

Overwetering, dat de competitie als promovendus in 2J geweldig is gestart, was vandaag de kluts kwijt. Na rust wisten de Olstenaren nog wel eenmaal te scoren (Ronnie Haverkamp, 3-1), maar de thuisploeg doet dit echter nog vaker: eindstand 6-1. Voor De Zweef scoorden Tom Hegeman (3x), Anthony Wennemers (2x) en Niels Hegeman.

Het duel tussen Tubantia en Heino werd na zeven minuten (0-0) gestaakt vanwege onweer. Na een pauze van ongeveer tien minuten besloot scheidsrechter Herdem het duel definitief te staken.

Volgende week speelt Heino thuis tegen Wijhe’92. Overwetering neemt het in Twello op tegen Voorwaarts.

Foto’s: Wijhe’92-ATC’65 gemaakt door Rijk van den Berg (www.wijhe92.nl)