Wijhe’92 verliest van Stevo, maar heeft alles in eigen hand

Wijhe’92 kon zich vandaag definitief veilig spelen in 2J. Dan moest de ploeg van trainer Peter Jansen winnen in Geesteren van Stevo. Dit plan slaagde helaas niet. De Wijhenaren verloren met 2-0, waardoor Stevo nu wel veilig is van nog een seizoen in de tweede klasse. Wijhe’92 heeft alles nog wel in eigen hand. Men moet dan komende zondag minimaal gelijk spelen thuis tegen naaste belager Vogido.

In Geesteren was de eerste gevaarlijke kans voor de Sallanders, maar kwamen de Tukkers op voorsprong. Tom van Bentheim zette de thuisploeg na 16 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Wijhe’92 trof kort daarna de paal. Vervolgens moest de afscheidnemende doelman Heimeriks handelend optreden na een poeier van Niels Wigger.

Stevo kwam echter voor de rust nog wel op een 2-0 voorsprong. Rick Bekke zette voor op Niels Wigger, die wel raad wist met de kans en Stevo op een marge van twee doelpunten zette. In de tweede helft domineerde Wijhe’92 grotendeels en ging de thuisploeg op de counter spelen. Doelman Kreuwel hield Stevo na een uur spelen op de been en zorgde dat de rood-witten geen aansluitingstreffer konden maken. Ook verdediger Damhuis moest zijn doelman een paar minuten later helpen door een bal van de lijn te halen. Wijhe’92 drong aan, maar Stevo hield stand, waardoor zij verzekerd zijn van lijfsbehoud.

Wijhe’92 moet in de laatste wedstrijd thuis tegen Vogido vol aan de bak om nacompetitie te ontlopen. Bij winst of een gelijkspel is Wijhe’92 zeker van nog een jaar in de tweede klasse. Bij verlies is men afhankelijk van de resultaten van directe concurrenten Schalkhaar en ATC’65.

 

Foto’s: Ineke van Wijhe (Wijhe’92)