Wijhe’92 verliest met opgeheven hoofd bekerduel van Berkum

Wijhe’92 stak afgelopen dinsdag de koppen bij elkaar. Er werd niet getraind door de mannen van Peter Jansen, maar een hartig woordje gesproken. ‘Verliezen kan, maar niet op de manier zoals tegen SDC’12 en Schalkhaar onlangs. Het was goed om bepaalde zaken uit te spreken met elkaar. Ik heb vandaag in ieder geval weer de agressiviteit terug gezien’, liet Wijhe’92-aanvoerder Luuk Nijman na afloop weten. 

De cijfers vanmiddag aan het einde van het bekerduel tegen koploper in de zaterdag Eerste Klasse Berkum waren helder: 1-6. ‘Zij kunnen gewoon erg goed voetballen. Veel spelers draaien snel weg en ze zoeken snel de opening’, zag Nijman. ‘Een vrije trap schoten ze, na een goede openingsfase aan onze zijde, feilloos binnen: 0-1 (Dirk Muis, red.).’

Met name in de laatste fase voor rust trok de ploeg van trainer Willem Brouwer flink ‘van leer’. Tussen minuut 30 en 40 tilde men de score van 0-1 naar 0-4. Youp Kok, Ruud Wellenberg en Chris van der Meulen waren de doelpuntenmakers. ‘De tweede helft was aan hun zijde niet elke doelpoging raak. Zij raakte onder andere nog een keer de lat. Zij hoefden ook niet meer zo nodig en wij wilden nog een goed gevoel over houden voor het belangrijke duel van volgende week.’

Na treffers van Van der Meulen (0-5) en Wellenberg (0-6) kwam de eretreffer voor de Wijhenaren één minuut voor tijd van Paco Platenkamp (1-6). ‘We hebben een ploeg die goede voetballers bezit, maar sowieso moeten we hard werken voor en met elkaar. Dat hebben we vandaag weer gedaan’, besloot Nijman.

Volgende week zondag speelt Wijhe’92 in de competitie, men wacht dan de uitwedstrijd in Ootmarsum tegen nummer één-na-laatst KOSC.

Beluister ook het interview met Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door Airplay Sport.

Foto: Twitter @vvberkum