Wijhe’92 verliest (1-2), Heino pakt eerste zege (0-1)

Wisselende resultaten voor Wijhe’92, Overwetering en Heino in de 2e klasse J dit weekend. De eerste club verloor, Overwetering en Heino pakten beiden een verdienstelijke 0-1 uitzege. 

Wijhe’92 speelde thuis tegen het gepromoveerde WVV’34 uit Hengevelde. Niets leek erop dat de ploeg van trainer Peter Jansen een verlies zou moeten incasseren. In de eerste twintig minuten startte Wijhe’92 goed. Via Ricardo Heerink kwamen de rood-witten na een mooie goal op een 1-0 voorsprong. Daarna ging het echter mis. Kort na de 1-0 werd het 1-1 door een dekkingsfout in de Wijhese defensie. Maurice Workel was namens de Tukkers de doelpuntenmaker. Voor rust kreeg WVV’34 ook nog een strafschop, maar deze werd naast geschoten. Echter, kon Rob Pierik voor de thee zijn ploeg toch nog (uit een corner) naar de 1-2 koppen.

In de tweede helft was Wijhe’92 misschien optisch de betere ploeg, maar had WVV’34 de beste kansen. Door enkele prima reddingen van Wijhe’92-goalie Heimeriks werd een grotere achterstand voorkomen. Beide ploegen wisten niet meer tot scoren te komen, maar moesten de wedstrijd wel met tien man eindigen. Bij Wijhe’92 kreeg Tjidde Koopman zijn tweede gele kaart, bij WVV’34 moest Wouter Roescher het veld vroegtijdig verlaten.

Heino pakt winst in Schalkhaar
Trainer Marc Lobbert had met zijn ploeg Heino dit seizoen nog niet gewonnen. Vandaag waren de Heinoërs gebrand op een overwinning bij het gepromoveerde Schalkhaar. Heino dat in drie duels nog maar eenmaal had gescoord, had vandaag niet veel goals nodig voor een overwinning. ‘Matchwinner’ Willem Mulder schoot Heino na een halfuur op een 0-1 voorsprong. Mulder omspeelde Schalkhaar-doelman Finke en schoot met zijn linkervoet raak. Gezien het felle begin van de ploeg was dit zeker een verdiende voorsprong.

De wind speelde in deze wedstrijd zeker een rol, want in de tweede helft had Schalkhaar meer overwicht, zonder grote kansen te creëren. Die grote kansen waren er wel voor Heino. Robin Gerritsen kopte een corner goed in, maar Finke kon redden. Zo raakte ook Rik Keijzer nog de paal na een 1-op-1 duel met de doelman van Schalkhaar. Na het laatste fluitsignaal kon Heino zijn verdiende eerste drie punten bijschrijven (0-1).

Overwetering wint in Hengelo
Overwetering won met dezelfde cijfers op knappe wijze bij Tubantia in Hengelo (0-1). Overwetering- trainer Henk van Norel tegenover AirplaySport: ‘Twintig minuten voor ging invaller Paulino Kifeta ervandoor aan de zijkant en legt de bal terug op Bram van Bessen, die de bal strak in de hoek legt, waardoor we op voorsprong kwamen. Daarna krijgen we nog kansen om de score verder uit te bouwen. Al met al een verdiende overwinning, want het stond gewoon goed.’

Volgende week is de derby: Overwetering-Wijhe’92 en speelt Heino thuis tegen SC Enschede.

Onderstaande foto’s van het duel Wijhe’92 tegen WVV’34 zijn van Rijk van den Berg (Wijhe’92)