Op papier kreeg Wijhe’92 gisteren een lastige uitwedstrijd voor de kiezen: uit naar nummer drie Tubantia. De ploeg uit Hengelo had tot gisteren slechts tien goals tegen. Wijhe’92 maakte er uiteindelijk twee tegen Tubantia-doelman Olde Hendriksman, maar moest er ook twee ‘slikken’ (2-2).

Het begin van de inhaalwedstrijd in 2J was voor Tubantia, hoewel Wijhe’92 via Platenkamp ook een kans kreeg de score te openen. Het tweede gedeelte van de eerste helft beet Wijhe’92 meer van zich af en dit resulteerde in een openingstreffer van Tjidde Koopman. De Wijhe’92-aanvaller werd prima bediend door Nik Mulder (0-1). Nog voor rust hadden de gasten de score verder uit kunnen breiden, helaas bleef dat uit.

Na rust ging Wijhe’92 meer counteren en was het thuisploeg die de druk probeerde op te voeren. Uiteindelijk resulteerde dit in een penalty door een discutabele handsbal van Wijhe’92-verdediger Nijman. De ervaren Jeroen Steggink wist wel raad met dit buitenkansje (1-1). Deze gelijkmaker kwam zes minuten voor tijd. De ploeg van trainer Peter Jansen wist zich echter zeer snel te herpakken. Nick Dokman was het die een minuut later van dichtbij raak kon schieten (1-2).

Waar de rood-witten dachten aan drie punten, werd deze gedachte snel weer de grond in geboord. Opnieuw Steggink kon wéér een minuut later nog de 2-2 produceren na onoplettendheid achterin de Wijhe’92-defensie. Steggink knikte behendig raak. Na een spectaculaire slotfase ging Wijhe’92 met een gelijkspel naar huis, toch zal het meerdere fases in de wedstrijd niet voor dat ene puntje hebben getekend.

Door het gelijkspel staat Wijhe’92 op de achtste plaats in 2J met 22 punten uit 16 duels. Komende zondag speelt men uit tegen WVV’34 uit Hengevelde.