Wijhe’92 pakt een punt tegen koploper De Zweef (1-1)

‘Een terechte uitslag. We hebben er hard voor moeten knokken, maar al met al ben ik tevreden met het gelijkspel’, vertelt Wijhe’92-aanvoerder Luuk Nijman. Hij zag zijn ploeg vandaag in de thuiswedstrijd tegen De Zweef al snel op voorsprong komen, maar kwam na de 1-1 in de slotfase ook nog een keer goed weg, waardoor de punten op het Gemeentelijk Sportpark in Wijhe gedeeld werden.

‘De eerste helft hebben we heel aardig gevoetbald. Met name via de zijkanten kwamen we vijf a zes keer goed door. In één van die aanvallen wist Eddy Wichems Marijn Platenkamp te bereiken waardoor het snel 1-0 werd. Andere aanvallen via de zijkanten kwamen steeds net niet goed aan. Achterin hebben we weinig weggeven in de eerste helft’, analyseert Nijman.

Koploper De Zweef leek in de tweede helft uit een ander vaatje te tappen. Na vijf minuten in het tweede bedrijf kregen de Nijverdallers een strafschop. Nijman: ‘Er wordt vastgehouden buiten de zestien, maar de De Zweef-speler wordt daarna in de zestien nog steeds vastgehouden, waardoor de scheidsrechter een penalty geeft.’ Tom Hegeman weet wel raad met dit buitenkansje en scoort alweer zijn achttiende treffer van het seizoen.

‘In de laatste minuten komt De Zweef nog een keer door. Het was buitenspel, maar de scheidsrechter laat doorspelen. De spits van hen kwam daarna een teenlengte te kort om de winnende voor hun te maken’, sluit Nijman af.

Volgende week speelt Wijhe’92 opnieuw thuis, dan tegen SDC’12 uit Denekamp. De ploeg van trainer Peter Jansen mist dan overigens wel de centrale verdedigers Nijman (geschorst) en Van Den Berg (wintersport).

Foto’s: Ineke van Wijhe (Wijhe’92)