Wijhe’92-Overwetering: drie punten voor de weg naar boven

Zondagmiddag ontmoeten Wijhe’92 en Overwetering elkaar voor de tweede keer in de geschiedenis in de tweede klasse. Voor het eerst spelen beide ploegen op dit niveau tegen elkaar in Wijhe. De editie in Olst eindigde in oktober in 2-0 voor Overwetering. Welke ploeg wint zondag en doet een goede stap op weg naar handhaving?

Ongeveer 1000 toeschouwers en vuurwerk zorgden vijf maanden terug in Olst voor een echte derbysfeer. De ‘derby-lading’ zal komende zondag wat minder nieuw aanvoelen, maar het belang is er niet minder om.

Wijhe’92 is na de winterstop in prima vorm. In vier wedstrijden werd nog niet verloren en behaalde de ploeg van trainer Peter Jansen acht punten. Opvallend is met name het goede doelsaldo van de Wijhenaren, of eigenlijk de prima defensie. De rood-witten hebben met 16 tegengoals, op Tubantia na (15 tegengoals), de minste treffers hoeven incasseren. Tubantia moet nog een wedstrijd inhalen. Met 24 gemaakte doelpunten staat het doelsaldo op +8, waarmee alleen naar dit saldo gekeken Wijhe’92 de vierde plaats zou bezetten. Helaas voor de Wijhenaren tellen de punten.

Van die punten heeft Overwetering er op dit moment eentje meer dan Wijhe’92. De ploeg van trainer Henk van Norel bezit 26 punten. Afgelopen zondag maakte men een 0-2 achterstand tegen Tubantia goed (3-2). Dit was hard nodig, want anders was de ‘gevarenzone’ gevaarlijk dichtbij gekomen. Na de winterstop wonnen de Olstenaren twee duels en verloren er ook twee. Van Norel kan zondag niet beschikken over aanvoerder Mark van Gurp (enkel), Moh Kifeta (knie), Paulino Kifeta en de geschorste Eray Canliöz. Doelman Sven Hafkamp is door een voetblessure nog een groot vraagteken. Nick Logtenberg is op de weg terug na zijn blessure, maar zijn inzetbaarheid is nog onbekend.

Handhaving
Beide clubs staan in de middenmoot van 2J, maar zullen ieder weekend nog met een schuin oog naar de elfde plaats kijken. De nummers 13 en 14 degraderen namelijk rechtstreeks naar de derde klasse. De nummers 11 en 12 spelen nacompetitie om degradatie te voorkomen. Nummer 11 SDC’12 staat op dit moment op 20 punten. Overwetering en Wijhe’92 hebben een ‘gaatje’. De winnaar van de ‘IJsselderby’ is in ieder geval hard op weg naar handhaving.

In deze afgelopen editie in Olst wist Bram van Bessen na 50 minuten spelen zijn ploeg op een voorsprong te koppen. Ronnie Haverkamp besliste het duel uiteindelijk in de slotminuten (2-0). Wijhe’92 ‘rook’ een punt, maar kreeg deze niet. Komende zondag zal men uit zijn op revanche. Het duel staat onder leiding van de heer Esen.

De wedstrijd zondag live beluisteren? Radio Airplay Sport doet met twee verslaggevers verslag van de wedstrijd van 14u tot 17u deze middag. Het duel is op onze site (en op Twitter) te volgen via #svlive !

Wijhe’92-Overwetering, zondag 23 februari 14.00u

Foto: Rijk van den Berg (Wijhe’92)