Wijhe’92 nu wel een stuntje tegen Berkum?

Op zes dagen na, is het exact een jaar geleden dat in de tweede ronde van de beker Berkum en Wijhe’92 tegenover elkaar stonden. Berkum won met 5-0. Komende zaterdag spelen beide ploegen opnieuw tegen elkaar, opnieuw in de tweede ronde van de beker. Deze editie wordt gespeeld in Wijhe.

In Wijhe is in vergelijking tot het vorige seizoen niet gek veel veranderd. Trainer Peter Jansen bleef de oefenmeester en de rood-witten staan, liefst nog wat hoger, maar rond de middenmoot in 2J. In de Zwolse wijk Berkum gebeurde vorig seizoen genoeg. De Berkummers degradeerden uit de Hoofdklasse C na een tegenvallend seizoen, die trainer Roeland ten Berge kort voor het einde van het seizoen zijn baan kostte. Michel van Oostrum kon niet voorkomen dat de wit-zwarten uiteindelijk afdaalden naar de Eerste klasse.

In die Eerste klasse doet men het, onder leiding van trainer Willem Brouwer, inmiddels weer uitstekend. Afgelopen zaterdag werd na acht wedstrijden een eerste nederlaag geïncasseerd. SDV Barneveld was in een thuisduel te sterk (0-3). Toch staat de ploeg van Brouwer nog twee punten los van nummer twee DETO.

Wijhe’92 verloor zondag op eigen veld teleurstellend van Schalkhaar (1-3). Trainer Peter Jansen noemde de nederlaag ‘zorgelijk’. In het bekertoernooi waren de Wijhenaren in de eerste ronde vrijgeloot. In de poulefase won men van CSV’28 (0-5), Hoonhorst (8-1) en Storica (5-1).

Berkum won in de eerste ronde van Rohda Raalte met 2-3. In de poulefase in het district Noord won wonnen de mannen van Brouwer van Broekster Boys (0-5), Be Quick 1887 (1-2) en Bergum (6-1). De winnaar van het duel komende zaterdag speelt overigens wel een tussenronde om de derde ronde te kunnen bereiken tegen de winnaar van het duel SDC Putten-SC Lutten.

Het duel zaterdag staat onder leiding van de heer Van Munster.

Wijhe’92-Berkum, zaterdag 15 november aanvang 14.30u. Beluister het duel via de radio op Airplay Sport. Vanaf 14.00u doet men live verslag!┬á

Foto: Hans Smit (Sportief Zwolle/Zwolleinbeeld.nl)