Wijhe’92 lijkt nu echt op stoom

In Almelo won Wijhe’92 van PH. Een knappe 0-1 overwinning, omdat de Almeloërs voorafgaand aan het seizoen als één van de titelkandidaten in 2J werden gezien. Door een doelpunt van Paco Platenkamp wisten de Wijhenaren een goed vervolg te geven aan hun eerste overwinning vorige week thuis tegen Voorwaarts Twello.

Veel ploegen lijken in PH Almelo een lastige kluif te hebben. Wijhe’92 won vandaag net als vorig seizoen van de Almeloërs. ‘Je kunt de wedstrijd opdelen in twee delen. In de beginfase kreeg PH Almelo de beste kansen. Daarna kregen wij nog voor rust de beste kansen. Het had maar zo 4-4 kunnen staan’, licht Wijhe’92-trainer Peter Jansen toe bij Airplay Sport. Bij Wijhe’92 keepte overigens Rick Neplenbroek in plaats van zijn broer Bram.

Net na rust wisten de rood-witten vervolgens het net te vinden via Paco Platenkamp (0-1). ‘Daarna heb ik niet meer ongerust op de bank gezeten’, zag een tevreden Wijhe’92 trainer.

Door de overwinning van vandaag stijgen de Wijhenaren naar een vijfde plaats met negen punten. Komende donderdag speelt Wijhe’92 een oefenduel thuis tegen Hoofdklasser WVF uit Zwolle.

Beluister het interview gemaakt door Airplay Sport gemaakt met trainer Peter Jansen.

Foto’s: Ineke van Wijhe