Venijn in de staart bij Wijhe’92-Lemelerveld

Lemelerveld-trainer Edwin Duim maakte gisteren kennis met de tweede klasse J. In een uitwedstrijd tegen Wijhe’92 slopen de Lemelervelders er bijna met de winst vandoor. Wijhe’92 wist echter in de slotsecondes nog de gelijkmaker te forceren. ‘Ik vond ons de eerste helft de overhand hebben, Wijhe had dat de tweede helft’, vertelde Duim na de puntendeling (1-1).

Het venijn, qua doelpunten, zat hem gister in de staart bij het Sallandse onderonsje. In de 85e minuut wist Stijn Kogelman namens de bezoekers de stand op 0-1 te zetten. De thuisploeg had zeker in het begin van de wedstrijd een ‘vliegende start’, maar kon dit niet omzetten in doelpunten waarna Lemelerveld het initiatief pakte.

De tweede helft gaf Wijhe’92 exact één kans weg, die de ploeg van trainer Peter Jansen bijna fataal werd. Kogelman wist uit deze kans de 0-1 de maken, maar Nick Dokman maakte in blessuretijd een driepunter voor de promovendus ongedaan (1-1).

‘We hebben een groep die moet groeien. Het niveau van de tweede klasse moeten we liefst zo snel mogelijk onder de knie krijgen. We hebben een jonge groep, met veel perspectief, maar het is nog lastig te zeggen in deze fase hoe we ervoor staan’, sloot Duim af.

‘We kunnen beter dan we hebben laten zien’, liet Peter Jansen weten tegenover Airplay Sport. Beluister hier het gehele interview.

Volgende week speelt Wijhe’92 uit tegen Helios en Lemelerveld thuis tegen FC Suryoye. Overwetering dat gisteren 1-1 speelde tegen FC Suryoye in Enschede behaalde een verdienstelijk puntje. Volgende week gaat de ploeg van trainer Henk van Norel het thuis opnemen tegen Achilles’12.

Foto: Ineke van Wijhe