Wijhe’92, Lemelerveld en Overwetering snakken naar driepunter

Wat is de grootste overeenkomst tussen Wijhe’92, Lemelerveld en Overwetering in 2J na vier wedstrijden? Een blik op de stand leert dat het antwoord niet zo lastig is te achterhalen. Alle drie Sallandse clubs hebben nog niet gewonnen. Zal het er komend weekend eindelijk van komen met Wijhe’92-Voorwaarts en Lemelerveld-Overwetering in het vooruitzicht?

Wijhe’92 lijkt na de IJsselderby twee weken geleden thuis tegen Overwetering (1-1) weer aan de beterende hand. De ploeg van Peter Jansen speelt weer met pit en creĆ«ert voldoende kansen om een overwinning te kunnen binnenhalen. Toch bleef men de laatste twee wedstrijden op twee punten ‘haken’, want ook in Geesteren afgelopen weekend werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen Stevo. Positief is dat Wijhe’92 in alle vier duels wist te scoren, minder punt is dat ‘de nul’ ook nog niet werd gehouden. De rood-witten hebben drie punten uit vier duels.

Komend weekend wacht Voorwaarts Twello. Een ploeg die weliswaar afgelopen weekend van nummer laatst KOSC won (3-2), maar ook nog zoekende is dit seizoen. Zo verloor de ploeg van trainer Ronald Dekker uit bij koploper Tubantia met 5-0.

Een echt lange historie kennen de duels tussen de Wijhenaren en de Twellonaren niet. Vorig seizoen eindigde het duel in Wijhe in 1-1 en in seizoen 2006/2007 werd het 2-3. Het duel van komende zondag staat onder leiding van de heer Eickelmann.

Dan naar Lemelerveld. Trainer Edwin Duim kende de afgelopen twee seizoenen alleen maar succes vanuit de vierde klasse, maar lijkt nu wat afgeremd te worden. Onder andere het gemis van spits Jeroen van de Berg lijkt pijnlijk duidelijk te worden. De Lemelervelders scoorden in vier duels nog maar eenmaal. Met de jonge selectie die Duim tot de beschikking heeft maakt men kennis met de ‘harde lessen’ van de tweede klasse. Zo werd twee weken geleden thuis verloren van een geslepen PH Almelo (0-1) en werd afgelopen weekend duidelijk dat een ‘off-day’ nooit punten op kan leveren in deze klasse. In Deventer werd met 3-0 verloren van Helios.

Komend weekend nemen de oranje-witten het op tegen Overwetering. Ook in Olst stopten vorig seizoen enkele ervaren krachten en lijkt men het zwaarder te krijgen dan ‘glansseizoen’ als debutant vorig seizoen. Na het gelijkspel in de IJsselderby werd afgelopen weekend, eindigend met negen spelers, ver in blessuretijd met 0-1 verloren van Tubantia. De vechtlust en het lange standhouden moet de mannen van trainer Henk van Norel ook weer het nodige vertrouwen geven voor komend weekend.

Kennen Lemelerveld en Overwetering een historie? Je zou zeggen van wel, maar beide clubs kruisten elkaar qua klasse ook wel eens, waardoor weinig onderlinge wedstrijden werden gespeeld. In seizoen 2011/2012 werd er eens geoefend in Lemelerveld, met duidelijke cijfers in het voordeel van de thuisclub: 7-0. De enige bekende competitiewedstrijd was in 4H seizoen 2006/2007. Overwetering won toen bij de latere kampioen Lemelerveld met 0-2. Het duel komende zondag staat onder leiding van de heer Van Zoelen.

Foto: Ineke van Wijhe (Wijhe’92-Lemelerveld 1-1, 7 september 2014)