Wijhe’92 is bikkelhard voor ‘buurman’ Overwetering

De belangen waren groots voorafgaand aan de IJsselderby tussen Overwetering en Wijhe’92. Beide ploegen proberen weg te komen uit het ‘drijfzand’ van de onderste regionen in 2J. Wijhe’92 stond er vooraf vier punten beter voor dan thuisploeg en buurman Overwetering. Winst zou de ploeg van trainer Peter Jansen een heel eind op het goede spoor naar lijfsbehoud zetten. Bij Overwetering wil men in ieder geval het directe degradatiegevaar afwenden om van daaruit verder te kunnen kijken.

De cijfers na afloop van het duel logen er niet om: 0-4, met de doelpunten van Wijhe’92 keurig verdeeld over twee helften. Een score waar weinig mensen rekening mee hadden gehouden, getuige ook ‘de wedstrijd vd maand’ die door niemand goed is voorspeld.

Stefan Koers opende de derby met een enorme kans namens de thuisploeg. Tjidde Koopman overkwam namens de gasten niet veel later hetzelfde als Koers, maar kon na ruim tien minuten bij zijn tweede mogelijkheid de score toch openen (0-1). Marijn Platenkamp bracht na ruim een kwartier spelen de score zelfs al naar een verdubbeling (0-2). Dit was tevens de ruststand.

Een kwartier voor tijd wist een fout van Overwetering-doelman Hafkamp het duel voortijdig te beslissen (Ricardo Heerink schoot door de handen van Hafkamp, 0-3). Voor de statistieken maakte Paco Platenkamp het nog iets pijnlijker voor de ploeg van trainer Henk van Norel (0-4).

Door het verlies zit Overwetering in ‘zwaar weer’. SDC’12 pakte een puntje uit tegen Schalkhaar (1-1), waardoor men gelijk komt met de ploeg uit Olst. Overwetering staat nu gedeeld twaalfde en speelt komende zondag thuis tegen Schalkhaar. Voor Wijhe’92 is de ‘veilige haven’ in zicht, men heeft 26 punten uit 21 duels en staat op een achtste plaats. Komende zondag speelt men thuis tegen KOSC.

Beluister ook de reactie van beiden trainers in de persconferentie gemaakt door AirplaySport.

Foto’s: Rijk van den Berg/Gerrit Krijt