Wijhe’92 herpakt zich, maar verliest wel

Na de matte vertoning van vorige week thuis tegen SDC’12 (1-5) speelde Wijhe’92 zondag in Apeldoorn tegen WSV weer op een beter niveau. De ploeg van trainer Peter Jansen kon de nummer twee van 2J echter net geen punten afhandig maken (2-1).

De rood-witten startten het uitduel met A-junior Rick Neplenbroek op doel. Zijn broer Bram, normaal de eerste doelman, viel vorige week geblesseerd uit en was niet op tijd hersteld. De jeugdige doelman zag al snel in de wedstrijd een bal op de lat boven hem uiteen spatten. Niet veel later wisten de ambitieuze Apeldoorners wel te scoren: Ife Odiguwa (1-0). Bij dat ene doelpunt bleef het voor rust.

Wijhe’92 toonde met name in de tweede helft ook over het nodige aanvallende vermogen te beschikken. Uit een actie van Tjidde Koopman en Ricardo Heerink wisten de Wijhenaren, via laatstgenoemde, dan ook de gelijkmaker te produceren (1-1). Lang kon men niet van de gelijkmaker genieten. Jamarro Diks knalde een vrije trap even later onhoudbaar achter Neplenbroek (2-1).

Daarna ging Wijhe’92 met meer risico spelen, wat WSV gevaarlijker maakte met de snelheid voorop. Christopher Roos moest tien minuten voor tijd binnen het strafschopgebied aan de noodrem trekken, waardoor hij met rood kon gaan douchen. Zijn ploeg bleef echter ‘in leven’, omdat Diks het buitenkansje vanaf elf meter tegen de lat knalde.

Met een beetje geluk was de rode kaart van Roos zeer zinvol geweest aangezien Tjidde Koopman de binnenkant van de paal nog raakte in de slotfase. Helaas bleef het bij 2-1. Door de nederlaag blijven de Wijhenaren op negen punten uit acht duels staan. Komende zondag speelt men thuis tegen Schalkhaar.

Beluister ook het interview met Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door Airplay Sport.

Foto’s: Ineke van Wijhe