Wijhe’92 en Heino delen de punten: 1-1

De streekderby tussen Wijhe en Heino is vanmiddag geëindigd in een gelijke stand: 1-1. Voor het klassement betekent de puntendeling dat Heino de derde plaats prolongeert, terwijl Wijhe een belangrijk punt pakt in de strijd tegen degradatie.

In de eerste helft kwam Wijhe’92 na een klein kwartier spelen op voorsprong door een kopdoelpunt van Marijn Platenkamp: 1-0. Dat werd ook de ruststand.
Na rust trok Heino de stand weer gelijk, dankzij een treffer van uitgerekend Douwe Booij. Booij woont in Wijhe, spéélde jaren voor Wijhe en keert na dit seizoen weer terug naar Wijhe’92. Maar die verbinding weerhield hem niet de 1-1 binnen te tikken. Enkele minuten na deze gelijkmaker moest Wijhe’92-speler Jelle Mulder met een rode kaart het veld verlaten, waardoor Wijhe met 10 man verder moest.

Heino slaagde er vervolgens niet in om dit overwicht te benutten, mede door goed keeperswerk van Wijhe’92-doelman Heimeriks. Na  90 minuten spelen stond er nog steeds 1-1 op het scorebord, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met één punt. Heino verliest  overigens wel de koppositie in de strijd om de derde periodetitel. SDC’12, een directe concurrent in deze strijd voor eigen publiek van ATC’65 met ruime cijfers en passeert Heino hiermee in dit klassement. Aardig detail: Komende weekend spelen Heino en SDC’12 tegen elkaar. Heino speelt dan thuis.

Foto’s: Ineke van Wijhe (Wijhe’92)

Beluister ook de reactie van Heino-speler Douwe Booij en Wijhe’92-trainer Peter Jansen gemaakt door Airplay Sport.