Wijhe’92 dwingt koploper Suryoye tot uiterste inspanning

In eigen huis ging Wijhe’92 met 1-2 onderuit tegen de koploper van 2J Suryoye-Mediterraneo. De Wijhenaren boden knap weerstand aan de Enschedeërs. ‘In de laatste minuut verdween een vrije trap via onze eigen speler in het doel. Heel zuur, vooral gezien de energie en werklust die wij erin hebben gegooid’, zag Wijhe’92-speler Douwe Booij.

Voor rust kwam de thuisploeg onder leiding van trainer Rene Remie op voorsprong door Ricardo Heerink (1-0). Booij: ‘Een terechte voorsprong in mijn ogen. We verdedigden veel, maar kwamen via de counter er gevaarlijk uit. Suryoye was veel aan de bal, maar wij kregen nog een hele grote kans op 2-0. Helaas ging deze voorlangs.’

In de tweede helft werd de druk van de koploper op Wijhenaren groter, maar leek men lang stand te houden. ‘Het kostte ons veel energie, helaas viel de 1-1 uiteindelijk toen we tactisch niet goed stonden.  Daarna denk je een gelijkspel te halen, maar krijgen we nog een zure treffer tegen in de slotminuten’, eindigt Booij.

Door het verlies zakt Wijhe’92 naar onderen in de Tweede Klasse J. Echter heeft Wijhe’92 nog een restant te goed van het gestaakte thuisduel tegen Barbaros (2-1, 41’min).

Foto’s: Ineke van Wijhe