Wijhe’92 doet uitstekende zaken

Wijhe’92 is nog niet definitief veilig in 2H, maar zette vandaag wel een uiterst belangrijke stap richting lijfsbehoud. De ploeg van trainer Alex Booij won in eigen huis met 3-1 van WVC uit Winterswijk. Marijn de Graaf, Mitchel Kramer en Tjerk Mulder zorgden ervoor dat de drie punten in Wijhe bleven.

WVC had vooraf twee punten minder dan Wijhe’92 en moest winnen om over Wijhe heen te gaan in de stand en de gevarenzone te verlaten. Gelukkig voor Wijhe’92 liep het anders. In de eerste helft schoot Marijn de Graaf de Wijhenaren (via de binnenkant van de paal) naar een 1-0 voorsprong. Tot aan de rust werd er verder door de stabiele Wijhe-verdediging niets weg gegeven.

De gasten uit Winterswijk kropen na rust wel verder uit hun schulp, maar dit bracht Wijhe’92 niet van de wijs. Een prima voorzet van Tjerk Mulder was, ongeveer tien minuten na rust, een prooi voor Mitchel Kramer, die de bal beheerst binnenschoot (2-0). WVC gaf zich echter nog niet gewonnen en rommelde via de kluts, ruim een kwartier voor tijd, nog de aansluitingstreffer binnen. Mike Leuyerink kreeg de 2-1 op zijn naam.

Aanvaller Tjerk Mulder hield (samen met zijn ploeggenoten) gelukkig het hoofd cool en schoot tien minuten voor tijd de bevrijdende 3-1 binnen. Door deze winst staat Wijhe’92 drie punten ‘los’ van de gevreesde elfde plaats, die dwingt tot het spelen van nacompetitie. Een overwinning aanstaande donderdag in Hengelo tegen Tubantia betekent definitief dat men in de tweede klasse speelt volgend seizoen.

 

Foto’s: Ineke van Wijhe