Wijhe’92 (1-4) en Overwetering (1-2) belonen zichzelf

In de tweede klasse J wonnen zowel Wijhe’92 als Overwetering vandaag hun uitwedstrijden. Ondanks dat op papier de duels tegen minder sterke tegenstanders uit de competitie werd gespeeld, zou de klus niet zomaar geklaard kunnen worden. Wijhe’92 won bij hekkensluiter SC Enschede (1-4). Overwetering was in Hengelo te sterk voor ATC’65 (1-2).

Wijhe’92 ging in Enschede met een 0-0 stand rusten tegen de plaatselijk Sportclub. Op het verouderde kunstgras was het Nick Dockman die na rust de score wist te openen (0-1). Daarna wist Sportclub de overhand in het spel te nemen en via middenvelder Boelema de gelijkmaker te maken (1-1). De thuisploeg, die dit seizoen nog maar over drie behaalde punten beschikte, zou ook vandaag niets aan die score kunnen toevoegen. In de laatste tien minuten van het duel zorgden Ricardo Heerink (1-2), Tjidde Koopman (1-3) en Jelle Mulder (1-4) voor een overwinning voor de ploeg van trainer Peter Jansen.

Iets dichterbij, namelijk in Hengelo won Overwetering van ATC’65. De ploeg uit Olst kwam wel in de eerste helft tot scoren (Paulino Kifeta, 0-1), maar moest met 1-1 gaan rusten toen Boitelle de thuisploeg langszij bracht. Na rust scoorde Bram van Bessen na een uur spelen de 1-2, maar moest men de laatste tien minuten met tien man verder. Ronnie Haverkamp kreeg zijn tweede gele en dus rode kaart. Toch wist de ploeg van trainer Henk van Norel het achterin dicht te houden, waardoor de drie punten mee naar Salland gingen.

Overwetering staat momenteel zesde met negentien punten. Wijhe’92 staat daar vlak onder met zestien punten.

Volgende week is het Wijhe’92 tegen Stevo en Overwetering-Heino.

Foto’s: Sportclub Enschede-Wijhe’92 gemaakt door Ineke van Wijhe (Wijhe’92)